Δες την «απαράδεκτη» πρώτη ταινία του Ben Affleck

...

Γράφει ο Γιώργος Αγγελόπουλος

Κάθε αρχή και δύσκολη και μερικές φορές και πολύ ντροπιαστική. Ο κανόνας δεν κάνει εξαιρέσεις κι ο Ben Affleck το ξέρει από πρώτο χέρι. Φέτος, με το ARGO, είναι αδιαμφισβήτητα το πρόσωπο της χρονιάς μιας και έχει σαρώσει όλα τα βραβεία από όλες τις ενώσεις, ενώ την Κυριακή όλα τα προγνωστικά λένε ότι θα φύγει και με το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας.  Ωστόσο, το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με τον μακροσκελή τίτλο “I Killed My Lesbian Wife, Hung Her on a Meat Hook, and Now I Have a Three-Picture Deal at Disney” δε χαίρει της ίδιας εκτίμησης.

Για να είμαστε ειλικρινείς, όχι απλά δε χαίρει της ίδιας εκτίμησης, αλλά είναι “απαίσιο” και “απαράδεκτο” , όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο ίδιος ο Ben Affleck. “Είναι ένα μικρού μήκους διάρκειας 13 λεπτών, στο οποίο παίζει ο φίλος μου Jay Lacopo που τώρα είναι σεναριογράφος. Ήξερα ότι ήθελα να γίνω σκηνοθέτης και γύρισα δυο-τρεις μικρού μήκους, αλλά καμία δε με έχει στοιχειώσει όσο η συγκεκριμένη. Δεν είμαι καθόλου περήφανος γι’ αυτή τη ταινία. Βλέποντας την, νομίζεις ότι τη γύρισε ένας ανέλπιστος και καθόλου υποσχόμενος σκηνοθέτης.”

Κι αν νομίζεις ότι ο Affleck υπερβάλλει ή είναι απλά μετριόφρων μια μίνι προβολή της ταινίας του θα σε πείσει για το αντίθετο. Οι απαράδεκτες ερμηνείες, η έλλειψη ρυθμού και μια φθηνή αισθητική θα σκοτώσουν τις όποιες προσδοκίες σου γεννά ο σουρεάλ τίτλος της ταινίας. Με ένα παράλληλο μοντάζ παρακολουθούμε έναν σκηνοθέτη να μιλά στη λεσβία γυναίκα του, την οποία κρατάει όμηρο και ταυτόχρονα μια φιλόδοξη ηθοποιό που προσπαθεί να πάρει το ρόλο για την επόμενη ταινία του ίδιου σκηνοθέτη. Αν δε βγάζεις νόημα από την υπόθεση δεν είναι γιατί δε τη περιγράφουμε καλά, αλλά μάλλον γιατί είναι απερίγραπτη.

Τη ταινία είναι φοιτητική και μόνο ως τέτοια μπορούμε να τη δούμε, επομένως το φτωχό αποτέλεσμα είναι δικαιολογημένο. Τώρα για το αν υπάρχουν ψήγματα ενός ταλέντου που περιμένει να ξυπνήσει, αυτό θα το κρίνεις εσύ. Εμείς πάντως δε διακρίναμε κάτι τέτοιο.

Μπορείς να παρακολουθήσεις ολόκληρη τη ταινία παρακάτω. Ή έστω να προσπαθήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ