Αφιέρωμα στο Technicolor στo Φεστιβάλ Βερολίνου

Η επέτειος των 100 χρόνων από την αρχή της χρήσης του Technicolor αποτελεί την τέλεια αφορμή για το αφιέρωμα του φεστιβάλ.

Το 65ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου, ή απλά Berlinale, ετοιμάζεται να ανοίξει για μία ακόμη φορά τις πύλες του προς τους απανταχού κινηματογραφόφιλους, τον προσεχή Φεβρουάριο. Ακόμα φυσικά, δε γνωρίζουμε κάτι για το διαγωνιστικό πρόγραμμα, αλλά μάθαμε για μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ρετροσπεκτίβα που θα αποτίσει φόρο τιμής σε κάποια αριστουργήματα της έβδομης τέχνης.

Συγκεκριμένα, η επέτειος των 100 χρόνων από την αρχή της χρήσης του Technicolor που έδωσε χρώμα σε ταινίες-σταθμούς των πρώτων δεκαετιών του 20ου αιώνα, αποτελεί την τέλεια αφορμή για το αφιέρωμα του φεστιβάλ. Το «The Wizard of Oz», το «Singin’ In The Rain» και το «Gone With The Wind» θα είναι οι κορωνίδες αυτού του ειδικού φεστιβαλικού προγράμματος, που φαντάζει άχαστο. Δε θα λείψουν πάντως και άλλα κλασσικά, όπως το γνωστό western του King Vidor, «Duel in the Sun» και το «The Three Musketeers» του George Sydney με τον εκπληκτικό Gene Kelly. Μετά το πέρας των εκδηλώσεων στο Βερολίνο, το αφιέρωμα θα ταξιδέψει και σε άλλα υπέροχα μέρη, όπως το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης.

Βερολίνο, ερχόμαστε!

Παναγιώτης Μήτσικας

Ο Παναγιώτης Μήτσικας είναι το νόθο παιδί του Woody Allen και του Fox Mulder. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει ξεκινήσει ένα indie coming-of-age road trip, ώστε να ανακαλύψει τον εαυτό του.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ