Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ εναντίον Πινοσέτ στο πρώτο τρέιλερ του «No»!

...

Γράφει ο Παύλος Σηφάκης

Μετά τo «Argo» του Μπεν Άφλεκ και το «Zero Dark Thirty» της Κάθριν Μπίγκελοου, ένα ακόμα πολιτικό δράμα βρίσκει σιγά σιγά το δρόμο του προς τις αίθουσες. Ο λόγος για το «No» του Χιλιανού Πέντρο Πειράνο με τον Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ στον πρωταγωνιστικό ρόλο, του οποίο το πρώτο τρέιλερ μόλις κυκλοφόρησε στο Yahoo!

Η (αληθινή) ιστορία της ταινίας, η οποία φέρνει αμυδρά στο μυαλό την ιστορία πίσω από το Argo, αφορά στα γεγονότα της Χιλής του 1988, όταν ο δικτάτορας Πινοσέτ, μετά από διεθνείς πιέσεις, αποφάσισε να διεξάγει δημοψήφισμα με την ελπίδα ότι ο λαός θα καταστήσει το καθεστώς του νόμιμο. Ο Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ υποδύεται τον Ρενε Σαβέντρα, έναν τηλεοπτικό παραγωγό, ο οποίος αναλαμβάνει μια διαφημιστική εκστρατεία προκειμένου να πείσει τους Χιλιανούς πολίτες να ψηφίσουν «Όχι» και να τερματίσουν έτσι το καθεστώς του Πινοσέτ. Η ταινία απέσπασε το μεγάλο βραβείο στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών στις Κάννες ενώ προβλήθηκε και στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το Νοέμβριο. Ημερομηνία κυκλοφορίας στις ελληνικές αίθουσες δυστυχώς δεν υπάρχει ακόμα.

Τέλος, αξίζει νομίζω να αναφέρουμε ότι η ταινία γυρίστηκε με τη U-matic, μια (πλέον ξεπερασμένη) κάμερα της Sony που πρωτοεμφανίστηκε στην αγορά το 1971, έγραφε αναλογικά σε βιντεοκασέτα και μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’80, είχε σχεδόν αντικαταστήσει τις κάμερες των 16mm! Εξ ου λοιπόν και η περίεργη, αλλά κατά κάποιον τρόπο ταιριαστή βίντεο αισθητική της ταινίας.

 Δες το πολύ ενδιαφέρον τρέιλερ παρακάτω (ξεκινάει με auto-play!):

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ