Best of 2013 – Οι 10 καλύτερες τηλεοπτικές στιγμές

...

Γράφει ο Νικόλας Θεοδωράκης

family_watching_tvΤο 2013 ήταν εντυπωσιακό κινηματογραφικά. Πολύ εντυπωσιακό και για όλα τα γούστα. Όμως, η Νέα Χρυσή Εποχή της τηλεόρασης δεν πήγε πίσω. Με την επέλαση του House of Cards και του Breaking Bad η τηλεόραση αγγίζει -η και ξεπερνά- πολλές φορές τη μεγάλη της αδερφή, μέχρι βέβαια να μας έρθει μια ακόμη σειρά τύπου  Marvel Agents of Shield και να  μας γειώσει στην προγματικότητα. Το τέλος πολλών σειρών που μας κράτησαν συντροφιά για χρόνια ακολουθήθηκε με νέες, φρέσκιες και ιντερνετικές επιλογές, ελέω Netflix, αλλά και κλασσικές επιλογές με νέο χρώμα. Άλλες μας κράτησαν ζεστούς και άλλες μας κρύωσαν γρήγορα. Από όσα είδαμε ξεχωρίζουμε μεταξύ σκληρού ανταγωνισμού τα παρακάτω

1. Game of Thrones

Ο πιο ματωμένος γάμος στην ιστορία της τηλεόρασης συγκρίνεται μονάχα με την σκηνή του τέλους του Ned Stark. Το σοκ ακόμα δεν έχει περάσει και ο GRR Martin γελάει υποχθόνια(εμείς πάντως έναν επικήδειο ρίξαμε)

2. Breaking Bad

Το φινάλε της σειράς που από πολλούς θεωρείται η καλύτερη στην ιστορία της τηλεόρασης, ήταν αντάξιο της πιο χημικής ιστορίας που είχαμε δει ποτέ.

3. House of Cards

Άλλαξε τη σύγχρονη τηλεόραση, ακριβώς επειδή δεν ήταν στην τηλεόραση. Ένα σεξπηρικό όργιο δολοπλοκιών εξουσίας στο Αμερικανικό Καπιτώλιο του σήμερα, με φόντο τον Λευκό Οίκο, ήρθε μέσω του Netflix, διαθέσιμο απευθείας στους χρήστες του Ιντερνετ και σάρωσε τα βραβεία με 4 Golden Globes και 3  Emmyκάνοντας τον Kevin Spacey τόσο κακό, που του αξίζει να γίνει Πρόεδρος.

4. The IT Crowd

Μας είπε αντίο με ένα Last Byte, αποτελώντας ύμνο στην geek γενιά, που έφερε το nerd σε πραγματικές, και απίστευτες καταστάσεις, φόρος τιμής στον βαρεμένο τεχνικό της τηλεφωνικής εξυπηρέτησης.Will it ever turn on again? 

5. Dexter

Τελείωσε. Επιτέλους! Πριν μερικά χρόνια θα μπορούσε να ήταν το τηλεοπτικό γεγονός της χρονιάς. Αντ’ αυτού, οχτώ χρόνια μετά την έναρξη του, το Dexter έριξε τίτλους τέλους με βαρύγδουπη υπόκρουση αμήχανης σιωπής.

6. Banshee

Επαναδιατύπωσε το τι σημαίνει σύγχρονο αστυνομικό θρίλερ, και μας σύστησε έναν από τους καλύτερους κακούς της σύγχρονης τηλεόρασης.(Στη σειρά εμφανίζεται και ο Χρήστος Βασιλόπουλος)

7. Vikings

Ήρθαν, μας λεηλάτησαν, και μας άφησαν μετέωρους μέχρι την επιστροφή τους. Αν τους δωθεί και μεγαλύτερο budget για τις μάχες….

8. Sleepy Hollow

Ίσως η μεγαλύτερη έκπληξη από τις νέες σειρές. Τρομακτικό, ατμοσφαιρικό, gore και αν και απευθύνεται σε φαν του είδους, είναι από τα καλύτερα μεταφυσικά έργα που είδαμε πρόσφατα

9. How I Met Your Mother

Το πολυαναμενό φινάλε και ένας γάμος που δεν θα γίνει αλα-Game of Thrones, χτίζεται εδώ και 9 χρόνια. Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε και θα την δούμε τον Μάρτη του 2014

10. Marvel Agents of Shield

Η μεγαλύτερη απογοήτευση είναι σίγουρα το Marvel Agents of Shield. Πολλά λεφτά; Δε νομίζω. Πολύ ταλέντο; Δε νομίζω. Πολύ ενδιαφέρον; Δε νομίζω. Πολύς χαμός για το τίποτα; Σίγουρα. Δε το έσωσαν ούτε τα cameo

Δείτε τις καλύτερες ατάκες της χρονιάς

Δείτε τα καλύτερα τραγούδια της χρονιάς

Δείτε τα πρόσωπα που ξεχώρησαν το 2013

Συντακτική ομάδα του Reel.gr

Αγαπάμε τον κινηματογράφο και όλα του τα είδη χωρίς διακρίσεις και κουλτουριάρικες αγκυλώσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ