Ο Μάρτιν Σκορσέζε θα πάρει βραβείο μουσικής στο BFCA

...

Όχι, όχι. Δεν πρόκειται να πάρει και δεύτερο Γκράμι αλλά το βραβείο Ταινίας + Μουσικής που δίνει για δεύτερη συνεχή χρονιά η Ένωση Κριτικών. Πρόκειται για ένα βραβείο το οποίο «παίρνει ένας σκηνοθέτης που κατάφερε να αγγίξει το κοινό με τις ταινίες του και αυξάνει τον αντίκτυπο των ταινιών του μέσω της δημιουργικής χρήσης της μουσικής.»

Τραγούδια όπως το «Be My Baby» των Ronettes και το «Gimme Shelter» των Rolling Stones, χρησιμοποιήθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο «Mean Streets» και σε διάφορες άλλες του ταινίες κάνοντας τον έτσι έναν από τους καλύτερους γνώστες του ροκ εντ ρολ σκηνοθέτες όλων των εποχών. Βέβαια ο Σκορσέζε έχει προσφέρει στην κινηματογραφική κοινότητα αρκετά μουσικά ντοκιμαντέρ όπως τα «The Last Waltz», «Shine a Light», «No Direction Home» που αφορούσε τον θρύλο του ροκ Μπομπ Ντίλαν και το «George Harrison: Living in the Material World» που μιλούσε, φυσικά, για τον Τζορτζ Χάρισον.

Το βραβεία της Ένωσης Κριτικών θα δοθούν στις 12 Ιανουαρίου σε μια τελετή που θα διεξαχθεί στο Χόλιγουντ Παλάντιουμ. Έτσι για την ιστορία, να πούμε ότι το πρώτο βραβείο Ταινίας + Μουσικής δόθηκε τον Γενάρη που μας πέρασε στον Κουέντιν Ταραντίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*