Στο Στόμα των Λύκων – Big Bad Wolves (2013)

Γιατί ωραία η βία στο σινεμά, όταν όμως δεν εξυπηρετεί κάποιον σκοπό και ούτε σε διασκεδάζει, τότε χάνει κάπου την αξία της.


Σκηνοθεσία: Aharon Keshales, Navot Papushado
Σενάριο: Aharon Keshales, Navot Papushado
Πρωταγωνιστούν: Lior Ashkenazi, Rotem Keinan, Tzahi Grad
Διάρκεια: 110
Χώρα: Ισραήλ
Διανομή: Feelgood

big-bad-wolves-posterΤο «Big Bad Wolves» είναι μια ταινία που έρχεται (κάπως καθυστερημένα είναι η αλήθεια) από το Ισραήλ με τις δάφνες ότι ο Quentin Tarantino την χαρακτήρισε ταινία της χρονιάς. Και αυτό φτάνει για να μας κεντρίσει την προσοχή. Φτάνει όμως για να μας την κρατήσει;

Προκειται για ένα αρκετά βίαιο φιλμ που βρίσκει τρεις άντρες μέσα σε έναν κύκλο βίας. Μια σειρά από αποκρουστικές δολοφονίες φέρνει «κοντά» τον διψασμένο για εκδίκηση πατέρα του τελευταίου θύματος, έναν αυτόκλητο αστυνομικό που λειτουργεί εκτός νόμων και έναν δάσκαλο θρησκευτικών που πέφτει στα χέρια τους ως ο βασικός ύποπτος για φόνο.

Ο τόνος των Aharon Keshales και Navot Papushado που βρίσκονται στη σκηνοθεσία είναι ισόποσα τολμηρός και ακραίος από τη μία και αρρωστημένα κωμικός από την άλλη, η αλήθεια είναι όμως αυτά τα στοιχεία δε λειτουργούν όσο θα μπορούσαν. Σίγουρα η κεντρική ιδέα έχει ενδιαφέρον και υπάρχουν στιγμές που μεμονωμένες σε καθηλώνουν με χαρακτηριστική ευκολία, στο σύνολο όμως κάτι λείπει που θα συνδέσει και θα νοηματοδοτήσει τη σειρά από βίαια περιστατικά.

Γιατί ωραία η βία στο σινεμά, όταν όμως δεν εξυπηρετεί κάποιον σκοπό και ούτε σε διασκεδάζει, τότε χάνει κάπου την αξία της. Γιατί αν και καταλαβαίνουμε τους λόγους που έκαναν τον Tarantino να λατρέψει το «Big Bad Wolves», τίποτα απ’ ό,τι συμβαίνει σε αυτή την ταινία δεν φτάνει ούτε στο ελάχιστο το fun από τις δουλειές του Αμερικανού σκηνοθέτη.

Το τέλος της ταινίας αφήνει μια δυσάρεστη γεύση αφαιρώντας την «κωμωδία» δίπλα από το «μαύρη», δίχως αυτό το φινάλε να ταιριάζει ακριβώς σε ό,τι έχουμε δει προηγουμένως. Ας πούμε ότι το γεγονός ότι το «Big Bad Wolves» έρχεται από μια χώρα όπως το Ισραήλ που δεν εξάγει ταινίες με το τσουβάλι είναι από μόνο του θετικό πρόσημο, αλλά από εκεί και πέρα δεν έχει πολλά πράγματα για να δικαιώσει το hype. Τολμήστε μόνο αν είστε φανατικοί των πιο βίαιων στιγμών του σινεμά του Tarantino, διαφορετικά μπορείτε να βρείτε πολλές πιο ενδιαφέρουσες επιλογές στην αίθουσα αυτή την εποχή.

Συντακτική ομάδα του Reel.gr

Αγαπάμε τον κινηματογράφο και όλα του τα είδη χωρίς διακρίσεις και κουλτουριάρικες αγκυλώσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ