Πρώτο trailer του «Big Sur» βασισμένο στο βιβλίο του Jack Kerouac

...

Γράφει ο Χρήστος Μπακατσέλος

Οι νουβέλες του Jack Kerouac έχουν καταφέρει να επηρεάσουν μια ολόκληρη γενιά. Ένα από τα πιο σπουδαία διηγήματά του, το “On the Road”, μεταφέρθηκε πέρσι στην μεγάλη οθόνη από τον σκηνοθέτη Walter Salles. Η ταινία προβλήθηκε στις Νύχτες Πρεμιέρας τον Σεπτέμβρη που μας πέρασε και, δυστυχώς, δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει τον μεγάλων προσδοκιών της.

Μέσα σε λιγότερο από χρόνο, ένα άλλο διήγημα του Kerouac ετοιμάζεται να μεταφερθεί στην μεγάλη οθόνη. Το “Big Sur” γράφτηκε το 1962 και πρόκειται για ένα αυτοβιογραφικό έργο όπου μιλά για την ιστορία του Jack Duluoz (o χαρακτήρας του Kerouac στο βιβλίο) και την σχέση του με την δόξα που πήρε μετά την ξαφνική επιτυχία του “On the Road” (το οποίο κυκλοφόρησε το 1957) καθώς και τα προβλήματα με τα ναρκωτικά. Το βιβλίο χωρίζεται σε τρία ταξίδια στην καμπίνα του Lorenzo Monsanto (τον χαρακτήρα του Lawrence Ferlinghetti, ενός Αμερικανού ποιητή και ζωγράφου) στο Big Sur καθώς και την σχέση του Duluoz με την Billie (την Jackie Gibson Mercer στην πραγματικότητα) η οποία ήταν η ερωμένη του καλύτερού του φίλου Cody Pomenary (του Neal Cassady).

Αυτή την φορά την σκηνοθεσία υπογράφει ο Michael Polish, ένας πιο ανεξάρτητος κινηματογραφιστής γνωστός από τις ταινίες του “The Astronaut Farmer” και “Twin Falls Idaho”. Το φιλμ θα κάνει πρεμιέρα στο φεστιβάλ του Sundance σε λίγες μέρες και ένα πρώτο trailer κυκλοφόρησε στο internet. Εμπιστεύομαι περισσότερο την ματιά του Polish από αυτή του Salles. Το trailer δείχνει να έχει μια λίγο πιο σκοτεινή ατμόσφαιρα και φαίνεται να είναι πιο σοβαρό και πιο κοντά στη νουβέλα του Kerouac από ότι το “On the Road”. Βέβαια όλα αυτά μπορεί να αλλάξουν με το τελικό αποτέλεσμα, αλλά δεν παύω να είμαι αισιόδοξος.

Πρωταγωνιστούν οι Jean-Marc Barr (Duluoz/Kerouac), Josh Lucas (Pomeray/Cassady), Kate Bosworth (Billie/Gibson Mercer) και ο μικρός Elliot του E.T Henry Thomas. Ακόμα παραμένει άγνωστη η ημερομηνία εξόδου τόσο αυτής της ταινίας όσο και του “On the Road” στις ελληνικές αίθουσες. Δες το trailer παρακάτω.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ