Το The Bling Ring της Κόπολα στο Φεστιβάλ Καννών

...

Γράφει ο Παναγιώτης Μήτσικας

Μία μέρα πριν την ανακοίνωση της επίσημης λίστας των ταινιών που θα «αγωνιστούν» για τον βαρύτιμο Χρυσό Φοίνικα, το ανώτατο βραβείο του Φεστιβάλ Καννών, οι διοργανωτές ανακοίνωσαν μέσω twitter πως η ταινία που θα ανοίξει το τμήμα «Ένα κάποιο βλέμμα» θα είναι το νέο πόνημα της Σοφία Κόπολα, The Bling Ring.

Το τμήμα αυτό, με σκοπό την παρουσίαση έργων με ποικίλο ύφος και στυλ από όλο τον κόσμο, αποτελεί μέρος του φεστιβάλ από το 1978 και παρά το γεγονός ότι αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της διοργάνωσης όλα αυτά τα χρόνια, οι ταινίες του δεν συμμετέχουν στο επίσημο διαγωνιστικό κομμάτι.

Όσον αφορά το The Bling Ring, είναι εμπνευσμένο από πραγματικά γεγονότα και ασχολείται με ένα κύκλωμα νεαρών που χρησιμοποιούν το ίντερνετ για να εντοπίσουν τις κατοικίες διάσημων σταρ και ακολούθως να τις διαρρήξουν.

Το καστ περιλαμβάνει την Έμμα Γουότσον, την Τάισα Φαρμίγκα(μικρή αδερφή της Βέρα Φαρμίγκα) και τη Λέσλι Μαν, ενώ η Κόπολα υπογράφει τη σκηνοθεσία αλλά και το σενάριο.

Αυτή είναι και η δεύτερη παρουσία στις Κάννες για την 41χρονη αμερικανίδα, μετά το Μαρία Αντουανέτα του 2006 που είχε αποσπάσει το Κινηματογραφικό Βραβείο του Γαλλικού Εκπαιδευτικού Συστήματος, ενώ ήταν υποψήφιο και για Χρυσό Φοίνικα.


‘The Bling Ring’ Teaser Trailer #1 από reelgr

Παναγιώτης Μήτσικας

Ο Παναγιώτης Μήτσικας είναι το νόθο παιδί του Woody Allen και του Fox Mulder. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει ξεκινήσει ένα indie coming-of-age road trip, ώστε να ανακαλύψει τον εαυτό του.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*