Ο Charlie Brown και η παρέα του αποκτούν την δική τους ταινία

...

Γράφει η Βαρβάρα Κοντονή

Όταν ο κομίστας Charles M. Schulz, άρχισε να εικονογραφεί την δεκαετία του ΄40 τους «Li’l Folks», κανείς δεν φανταζόταν πως αυτό το comic strip, θα αποτελούσε την απαρχή μιας από τις πιο αναγνωρίσιμες και αγαπημένες πιτσιριακοπαρέες που πέρασαν ποτέ από το χαρτί, των «Peanuts».

Ο κοντοστούπης και διαρκώς παραπονιάρης Charlie Brown, έκανε την πρώτη του επίσημη εμφάνιση, στις 2 Οκτωβρίου του 1950, σε εννέα διαφορετικές εφημερίδες, συμπεριλαμβανομένων των The Washington Post και The Boston Globe, και ξεκινώντας σε πρώτη φάση ως καθημερινή, κομικίστικη προσθήκη στον Τύπο της εποχής.  Όλα τα υπόλοιπα είναι απλά ιστορία.  Οι «Peanuts» έφτασαν να συμπεριλαμβάνονται σε 2.600(!) εφημερίδες απευθυνόμενοι σε ένα αναγνωστικό κοινό της τάξεως των 355 εκατομμυρίων ατόμων, μεταφράστηκαν σε 21 γλώσσες και έγιναν αναπόσπαστο κομμάτι της ποπ κουλτούρας, μιας που ο κάθε αξιαγάπητος χαρακτήρας, διέθετε και το δικό του φανατικό κοινό.

Τώρα όπως όλα δείχνουν, θα έχουμε την δυνατότητα να απολαύσουμε τις περιπέτειες του Charlie Brown και του μοναδικού Snoopy, και στην μεγάλη οθόνη μιας που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που κυκλοφόρησε η εταιρεία παραγωγής Blue Sky, οι Peanuts αναμένεται να μας επισκευθούν στην μεγάλη οθόνη από το 2015 και μάλιστα σε μορφή CGI 3D μορφή.

Η αλήθεια πάντως είναι πως μέχρι και τις μέρες μας, η όποια ανιματζίδικη μεταφορά του δημιουργήματος του Schultz, είχε γίνει με μεγάλη προσοχή από τον ίδιο, καθώς και από τον παραγωγό Lee Mendelsohn και τον σκηνοθέτη Bill Melendez, με αποτέλεσμα η παιδική γκανγκστεροπαρέα να γνωρίσει τεράστια επιτυχία από το 1965, μέχρι και το 2000, όταν και ο Schultz απεβίωσε.

Όσον αφορά πάντως τα της νέας ταινίας, ο Steve Martino του «Ιce Age: Continental Drift» έχει ήδη αναλάβει τα σκηνοθετικά ηνία, με την Blue Sky υπεύθυνη του παραγωγικού κομματιού και την 20th Century-Fox να κυκλοφορεί την ταινία το 2015.

Αν και το θέμα της 3D προσαρμογής ίσως και να μην φαίνεται καθόλου πρωτότυπο, εντούτοις ο ελληνικής καταγωγής πρόεδρος της Fox, Jim Gianopulos, φρόντισε να αναπτερώσει τις ελπίδες μας για κάτι εντελώς διαφορετικό λέγοντας, «Αυτό πρόκειται να αλλάξει για πάντα το πρόσωπο του animation.  Ετοιμαστείτε να εκπλαγείτε».  Κύριε πρόεδρε, έχετε την προσοχή μας.

Βαρβάρα Κοντονή

Ερωτευμένη με τον κινηματογράφο από μικρή, παθιασμένη με τις εικόνες, τους ήχους, τις ιστορίες και την ομορφιά της 7ης Τέχνης, απολαμβάνω να γράφω με ένταση για αυτά που αγαπώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ