Τα εφέ του Boardwalk Empire

...

Γράφει ο Δημήτρης Ασπρολούπος

Σίγουρα έχεις τουλάχιστον ακούσει για τη σειρά Boardwalk Empire. Την έχει δημιουργήσει ο , γνωστός από το Sopranos, Terence Winter. Η σειρά μας μεταφέρει στο Atlantic City στην εποχή της ποτοαπαγόρευσης. Ακόμα κι αν δεν σε έχει τραβήξει το story της σειράς που είναι τηλεοπτική διασκευή του βιβλίου του μεγαλοεγκληματία Enoch L. Johnson, πρέπει να παραδεχτείς ότι οπτικά η σειρά είναι χάρμα οφθαλμών. Εκτός από τα δομικά χαρακτηριστικά που είναι απαραίτητα για μια σειρά ή μια ταινία που εντυπωσιάζει με την απεικόνιση της εποχής όπως η καλλιτεχνική διεύθυνση, τα σκηνικά και τα κουστούμια, χρειάζονται και τα οπτικά εφέ.

Η σειρά αυτή λοιπόν είναι πολύ ακριβή για το ΗΒΟ που την παράγει και μέρος αυτού του κόστους αφορά και στα οπτικά εφέ τα οποία είναι εκπληκτικά και πραγματικά της προσδίδουν την αισθητική τελειότητα για την οποία βραβεύτηκε πέρυσι στα Emmy. Μέχρι λοιπόν να ξεκινήσει η 3η σεζόν τον ερχόμενο Σεπτέμβρη και πριν πάρει και το δεύτερο Emmy για οπτικά εφέ δείτε παρακάτω τα 2 βιντεάκια (ένα για κάθε σεζόν) που έχει δημοσιεύσει η εταιρία παραγωγής για το πως οι θα ήταν οι σκηνές χωρίς αυτά…

Δημήτρης Ασπρολούπος

Αγαπώ τον Χίτσκοκ, τον Φιντσερ, τον Χάνεκε, τον αγγλικό ρεαλισμό και το σκανδιναβικό σινεμά αλλά παράλληλα έχω και ένα soft spot για τον Γουές Αντερσον.
Σχόλιο

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

  • Vasso
    1 Ιουνίου 2012 at 6:46 μμ - Reply

    Και τι δε θα δινα να δούλευα εκεί..

  • ΣΧΕΤΙΚΑ