Δες το concept art από τη νέα ταινία του Bong Joon-ho, «Snowpiercer»

...

Γράφει η Βαρβάρα Κοντονή

Ακριβώς έναν χρόνο πριν, σας είχαμε «γνωρίσει» εδώ στο Reel.gr, τα σχέδια τριών, εκ των νεότερων νοτιο-Κορεατών δημιουργών, από τη στιγμή που αποφάσισαν να κάνουν το αγγλόφωνο ντεμπούτο τους, στο κοσμοπολίτικο Hollywood.

Έτσι λοιπόν, μετά το πολυαναμενόμενο «Stoker» του Chan-wook Park, το οποίο αναμένουμε μέσα στους επόμενους μήνες (ελπίζουμε και εδώ στην Ελλάδα), ήρθε και η σειρά του Joon-ho, να κερδίσει το δικό του έδαφος, χάρη στις concept art φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν, αναφορικά με την επιστημονικής φαντασίας, προελεύσεως, αγγλόφωνη ταινία του, με τίτλο, «Snowpiercer».

Η ιστορία της ταινίας θα εκτυλίσσεται σε ένα μακρινό, δυστοπικό μέλλον (από αυτά που λατρεύουμε να βλέπουμε και να διαβάζουμε), εκεί οπού η ανθρωπότητα έχει οδηγηθεί στο τέλος της, εκτός από μια μικρή ομάδα ατόμων, η οποία όντας επιβιβασμένη σε ένα τρένο, αναζητεί τον τελευταίο λόγο ύπαρξης, πάνω στην παγωμένη και καλυμένη από λευκό χιόνι, Γη.  Εν μέσω διαφορετικών προσωπικοτήτων, χαρακτήρων και συμπεριφορών , η συμβίωση των ατόμων δεν θα είναι καθόλου εύκολη, γεγονός που θα οδηγήσει σε μοιραίες συγκρούσεις, οι οποίες θα τους διαχωρίσουν σε δυο αντίπαλα στρατόπαιδα.  Και η οριστική αλληλοεξέντωση, είναι τώρα πολύ κοντά…

Η ταινία βασίζεται στο γαλλικό graphic novel του Benjamin Legrand, με original τίτλο, «Le Transperceneige», ενώ οι φωτογραφίες που θα δεις παρακάτω, προέρχονται από το θρυλικό, γαλλικό περιοδικό κινηματογραφικής κριτικής (και οχι μόνο), Cahiers du Cinema.

Αν μη τι άλλο το story φαντάζει εξαιρετικά ενδιαφέρον, και αν σε αυτό προσθέσουμε την καταγωγή του σκηνοθέτη (που μόνο καλά πράγματα μαρτυρά), καθώς και το εντυπωσιακό της cast (Tilda Swinton, Chris Evans, Jaime Bell, Octavia Spencer, Ed Harris, John Hurt και Ewen Bremner), τότε, μπορούμε όντως να περιμένουμε τα καλύτερα.

Βαρβάρα Κοντονή

Ερωτευμένη με τον κινηματογράφο από μικρή, παθιασμένη με τις εικόνες, τους ήχους, τις ιστορίες και την ομορφιά της 7ης Τέχνης, απολαμβάνω να γράφω με ένταση για αυτά που αγαπώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ