Κρίσεις επιληψίας στην Χαραυγή Μέρος 1ο

...

Έχεις σκοπό να πας να δεις τη τη «Χαραυγή Μέρος 1ο»; Ξανασκέψου το. Μπορεί οι κριτικές να μην σε έπεισαν να μείνεις μακριά από την ταινία, αλλά πως θα σου φαινόταν αν σου λέγαμε ότι μια συγκεκριμένη σκηνή της προκαλούσε… κρίσεις επιληψίας;

Αν δεν έχεις διαβάσει ή δεν θες να ξέρεις τίποτα για τη ταινία τότε μη διαβάσεις παρακάτω, μιας και ακολουθούν spoilers που ίσως θα ήθελες να αποφύγεις.

Η Μπέλα μένει έγκυος με ένα μωρό μισό άνθρωπο μισό βρικόλακα. Η γεννά δεν εξελίσσεται με τον πιο φυσιολογικό τρόπο, μιας και το παιδί αρχίζει να σπάει τα πλευρά της Μπέλα για να βγει από την κοιλιά της. Ο σκηνοθέτης Μπιλ Κόντον, για να ενισχύσει τον τρόμο στην συγκεκριμένη σκηνή, της πρόσθεσε και επαναλαμβανόμενο έντονο φωτισμό. Έτσι σε συνδυασμό με το έντονο κόκκινο, μαύρο και λευκό χρώμα της σκηνής δημιούργησε σε τρία ως τώρα άτομα στην Αμερική, κρίσεις επιληψίας, ενώ κανείς τους δεν είχε διαγνωστεί ως επιληπτικός στο παρελθόν.

Ένας άντρας στην Καλιφόρνια, ο Μπράντον Γκέφερντ, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όταν έπαθε κρίση βλέποντας την σκηνή με την γέννα. Η ταινία διακόπηκε όταν έφτασε το ασθενοφόρο με τις πρώτες βοήθειες για τον Γκέφερντ. Η κοπέλα του, Κέλι Μπάουμαν, είπε «άρχισε να έχει σπασμούς και δυσκολεύονταν να αναπνεύσει. Με κατατρόμαξε.»

Άλλος ένας άντρας στο Σολτ Λέικ Σίτι, ο οποίος θέλησε να παραμείνει ανώνυμος γιατί φοβόταν μη χάσει τη δουλειά του, έπαθε ακριβώς τα ίδια την ώρα της συγκεκριμένη σκηνής. Ο ίδιος είπε ότι «δεν θυμάμαι τίποτα από ότι συνέβη. Απλά έχασα τις αισθήσεις μου. Σύμφωνα με τη γυναίκα μου, άρχισα να τρέμω και να μουρμουράω περίεργα.» Η γυναίκα του πρόσθεσε πως «είχα γονατίσει μπροστά του και άρχισα να τον χαστουκίζω.»

Στην ίδια αίθουσα με το ζευγάρι από το Σολτ Λέικ Σίτι, άλλος ένας άνδρας έπαθε κρίση σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του κινηματογράφου. Μέχρι στιγμής μόνο άντρες φαίνεται να παθαίνουν τις κρίσης επιληψίας. Οπότε, αν η κοπέλα σου θέλει να σας σύρει σώνει και καλά στη ταινία μπορείτε κάλλιστα να χρησιμοποιήσεις το παραπάνω σαν δικαιολογία για να μη πας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*