Ο Steven Spielberg επιστρέφει με το ψυχροπολεμικό κατασκοπικό θρίλερ Bridge of Spies

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο ο Tom Hanks

Ο Steven Spielberg επιστρέφει 3 χρόνια μετά το Lincoln με το κατασκοπικό θρίλερ Bridge of Spies και σας παρουσιάζουμε το πρώτο του τρέιλερ.

Η υπόθεση της ταινίας που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα έχει ως εξής: Ο Αμερικάνος δικηγόρος James Donovan βρίσκεται στο κέντρο των διαπραγματεύσεων για την ανταλλαγή πολιτικών κρατουμένων κατά της διάρκεια του ψυχρού πολέμου. Όταν το αεροσκάφος ενός πιλότου της CIA καταρρίπτεται στη Σοβιετική Ένωση, οι ΗΠΑ αρνούνται οποιαδήποτε σχέση είχε η αποστολή του με τη συλλογή πληροφοριών και στέλνουν τον James Donovan να συνδιαλλαχθεί με τους Σοβιετικούς για την απελευθέρωση του πιλότου.

Στο ψυχροπολεμικό Bridge of Spies πρωταγωνιστεί ένας από τους αγαπημένους ηθοποιούς του Spielberg, ο Tom Hanks και το σενάριο της ταινίας συνυπογράφουν μαζί με τον Matt Charman και οι αδερφοί Coen. Όπως θα δείτε και στο παρακάτω τρέιλερ πρόκειται για μια κατασκοπική ταινία, σκοτεινή στην χρωματική της παλέτα, γεμάτη ίντριγκα και αγωνία αλλά και ξεκάθαρο ιδεολογικό υπόβαθρο που αφορά της αξίες της δημοκρατίας των ΗΠΑ και την δικαιοσύνη μέσα στο ασαφές ψυχροπολεμικό τοπίο που είχε διαμορφωθεί μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας τις αρχές της δεκαετίας του 1960.

Ίσως είναι λίγο ύποπτο το γεγονός ότι ο σημαιοφόρος της αμερικανικής κουλτούρας ο Spielberg διαλέγει να γυρίσει τέτοιας θεματολογίας ταινία, αυτή την εποχή που η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας βρίσκεται σε κάποιο αναβρασμό και μάλιστα με πρωταγωνιστή τον “εθνικό ήρωα” του αμερικάνικου σινεμά τον Tom Hanks. Παρόλα αυτά όμως κρίνοντας πάντα από τις σκηνές που βλέπουμε στο τρέιλερ, περιμένουμε μια ενδιαφέρουσα, στα πρότυπα του Tinker Tailor Soldier Spy, ταινία με την σχεδόν ασπρόμαυρη φωτογραφία του, μόνιμου συνεργάτη του σκηνοθέτη,  Janusz Kaminski να προσθέτει στην ήδη παγωμένη πολιτική ατμόσφαιρα αυτού του πολέμου.

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στη χώρα μας στις 29 Οκτωβρίου.

Δημήτρης Ασπρολούπος

Αγαπώ τον Χίτσκοκ, τον Φιντσερ, τον Χάνεκε, τον αγγλικό ρεαλισμό και το σκανδιναβικό σινεμά αλλά παράλληλα έχω και ένα soft spot για τον Γουές Αντερσον.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ