Αν ψάχνεις για μια καλή απόδραση…

...

Γράφει ο Δημήτρης Ασπρολούπος

Αυτή την εβδομάδα βγαίνει στους κινηματογράφους “Το μικρό σπίτι στο δάσος”. Μπορεί ο ελληνικός τίτλος να παραπέμπει στην υπερεπιτυχιμένη σειρά “Μικρό σπίτι στο λιβάδι” αλλά η πραγματικότητα απέχει πολύ από αυτό το συνειρμό.

Έχοντας ξεκινήσει και μικρά και αινιγματικά teaserάκια και αφίσες, οι δημιουργοί της ταινίας μας έψησαν αρκετά μέχρι να βγάλουν ένα κάπως πιο επεξηγηματικό trailer. Η υπόθεση είναι κλασσική: 5 φίλοι πάνε διακοπές σε ένα σπίτι στο δάσος και εκεί μέσα βρίσκουν πράγματα που δεν θα μπορούσαν να περιμένουν. Το ζήτημα πάντα είναι με αυτά τα θρίλερ αν μπορούσαμε να τα περιμένουμε εμείς. Γι’ αυτό έχει φροντίσει ο πολυπράγμων κύριος Joss Whedon.

Ο κύριος Whedon ξεκίνησε την καριέρα του με την γνωστή και μη εξαιρετέα «Buffy the Vampire Slayer«. Μια σειρά που έμελλε να αναδείξει την Sarah Michelle Gellar και να δημιουργήσει άπειρες αναφορές και spoofs σε άλλες σειρές αλλά και σε πολλές ταινίες.

Το επίσης πετυχημένο spin-off της Buffy, το Αngel, το έγραψε επίσης ο Joss Whedon. Τα μυαλά του Hollywood που διέκριναν το ταλέντο του τον προσέλαβαν να γράψει (μαζί με άλλους) το Toy Story, για το οποίο κέρδισε και μια υποψηφιότητα για Oscar.

Φυσικά δεν επαναπαύτηκε στην επιτυχία αυτή και δημιούργησε και δυο ακόμη σειρές (Serenity, Dollhouse) που μπορεί να μην έπαιξαν για πολλές σεζόν όπως η Buffy και ο Angel αλλά απέκτησαν ιδιαιτέρως φανατικό κοινό. Ειδικά το Firefly, το ακολούθησε και η ταινία Serenity, σε δικό του φυσικά σενάριο που η αποδοχή της, επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά το cult status του.

Επειδή όμως δεν είναι μόνο σεναριογράφος αλλά και σκηνοθέτης, είναι υπεύθυνος (εκτός από επεισόδια των σειρών που ο ίδιος δημιούργησε) και για δύο επεισόδια του αμερικάνικού “Office” και ενός από τα καλύτερα επεισόδια τη πρώτης σεζόν του Glee (Dream On). Και φυσικά το επόμενο μεγάλο γεγονός στη μεταφορά κόμικ στο σινεμά, τους Avengers που θα βγουν στις αίθουσες το καλοκαίρι.

Αν δεν σου φτάνουν όλα αυτά μάθε ότι τον λατρεύουν και στο Big Bang Theory.

Μπορεί λοιπόν να μην ξέρω ακριβώς τι γίνεται μέσα στο μικρό σπίτι στο δάσος αλλά με τέτοιο δημιουργό είμαι σίγουρος ότι πρόκειται για το must-see teen thriller της χρονιάς!

Δημήτρης Ασπρολούπος

Αγαπώ τον Χίτσκοκ, τον Φιντσερ, τον Χάνεκε, τον αγγλικό ρεαλισμό και το σκανδιναβικό σινεμά αλλά παράλληλα έχω και ένα soft spot για τον Γουές Αντερσον.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ