Ταινίες που τόλμησαν στο CAMP!

...

Γράφει ο Δημήτρης Ασπρολούπος

Τρεις δεκαετίες, έξι ταινίες.

Ταινίες που τόλμησαν να υποστηρίξουν τη “δική τους” αλήθεια!

Στην Πλατεία Κοτζιά, στο σημείο συνάντησης ανθρώπων και πολιτισμών, συγκεκριμένα στο CAMP, θα πραγματοποιηθεί 3ημερο αφιέρωμα σε ταινίες που τόλμησαν να πουν και να απεικονίσουν, τη “δική” τους αλήθεια!

Στο ειδικό αυτό αφιέρωμα θα προβληθούν ταινίες που έχουν διχάσει πολλές φορές κοινό και κριτικούς. Σε πλήρη αντίθεση με τις καθιερωμένες επιλογές στο σενάριο, τη θεματολογία και τον τρόπο κινηματογράφησης. Οι χαρακτήρες των συγκεκριμένων ταινιών είναι συνήθως άνθρωποι στα όρια, σε παράλογες ή ακραίες καταστάσεις, που παίζουν το τελευταίο τους συνήθως καμένο, χαρτί. Το σεξ και ο θάνατος, ζευγάρι αχώριστο σχεδόν σε όλες τις ταινίες, περπατά παράλληλα με τα φαντάσματα του παρελθόντος, έχοντας ως φόντο την περιφρόνηση και την πάλη απέναντι σε κάθε μορφή εξουσίας. Αξιοσημείωτο όμως είναι ότι όλες έχουν γνωρίσει πολλαπλή βράβευση και κάποιες – δυστυχώς- την απαγόρευση προβολής. Ταινίες όμως που η καθεμία από αυτές άφησε το δικό της προσωπικό στίγμα και στάθηκαν πολλές φορές ως αναφορά στους νεότερους κινηματογραφιστές!

To CAMP Contemporary Art Meeting Point βρίσκεται Ευπολίδος 4 & Απελλού στην Πλατεία Κοτζιά. Η πρώτη ταινία θα ξεκινά στις 18:00 και η δεύτερη ταινία – 20.30. Η είσοδος είναι δωρεάν.

Πρόγραμμα προβολής ταινιών:

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Κήπος του Θεού – Τάκης Σπυριδάκης
Γλυκιά Συμμορία – Νίκος Νικολαίδης

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Μανία – Γιώργος Πανουσόπουλος
Παραγγελιά – Παύλος Τάσιος

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Άγγελος – Γιώργος Κατακουζηνός
Στρέλλα – Πάνος Κούτρας

 


Δημήτρης Ασπρολούπος

Αγαπώ τον Χίτσκοκ, τον Φιντσερ, τον Χάνεκε, τον αγγλικό ρεαλισμό και το σκανδιναβικό σινεμά αλλά παράλληλα έχω και ένα soft spot για τον Γουές Αντερσον.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ