Η Πεντάμορφη και το Τέρας του Κριστόφ Γκανς

...

Γράφει ο Χρήστος Μπακατσέλος

Τον Γάλλο σκηνοθέτη Κριστόφ Γκανς τον γνωρίσαμε μέσα από την ταινία του “Η Αδελφότητα των Λύκων” (Le Pacte de Loups) η οποία έκανε μεγάλη επιτυχία τόσο στην Γαλλία όσο και στο εξωτερικό, αλλά και από την ανατριχιαστική κινηματογραφική μεταφορά του video game “Silent Hill”. Ο Γκανς αυτή την φορά αποφασίζει να γυρίσει άλλη μια ταινία με τέρατα, το παραμύθι “Η Πεντάμορφη και το Τέρας”. Για άλλη μια φορά ο Βινσέντ Κασέλ θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία του, ως Τέρας, ενώ η πανέμορφη Λία Σεϊντου, που πρόσφατα την είδαμε στο “Μεσάνυχτα στο Παρίσι” (Midnight in Paris) και στο Επικίνδυνη Αποστολή: Πρωτόκολλο Φάντασμα (Μ:Ι 4 Ghost Protocol), θα κάνει τον ρόλο της Πεντάμορφης.

Σύμφωνα με το Variety, η ταινία θα είναι θα είναι εξ ολοκλήρου στα γαλλικά και θα βασιστεί στις αρχικές εκδόσεις του γνωστού παραμυθιού. Τα γυρίσματα θα αρχίσουν τον Οκτώβρη. Ο Γκανς είπε για την ταινία: “… με αυτή [την ταινία] θέλω να απελευθερώσω την φαντασία μου. Παρόλο που θα κρατήσω μια μορφή αφήγησης αυτού του διαχρονικού παραμυθιού, που θα συμβαδίζει με τον ίδιο ρυθμό και τους χαρακτήρες όπως το πρωτότυπο, θα εκπλήξω το κοινό δημιουργώντας μια εντελώς νέα οπτική του σύμπαντος με εικόνες απαράμιλλης ποιότητας. Κάθε μία από τις ταινίες μου είναι μια πρόκληση για μένα, αλλά η συγκεκριμένη είναι, μακράν, η πιο συναρπαστική.”

Μεγάλα λόγια, αλλά έχοντας δει και απολαύσει τις δυο προηγούμενές του ταινίες, μπορώ να πω πως ανυπομονώ να δω την δική του οπτική σε αυτό το παραμύθι. Άραγε θα καταφέρει να πιάσει έστω και κάτι από την υπέροχη κινηματογραφική μεταφορά του Ζαν Κοκτώ «La Belle et la Bete» του 1946; Δεν έχουμε παρά να αναμένουμε…

Αλλά και το Χόλιγουντ φαίνεται να έχει δείξει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο παραμύθι μιας και, πριν λίγο καιρό, κυκλοφόρησε στις αμερικάνικες αίθουσες η 3D επανέκδοση της κλασσικής ταινίας της Disney ενώ ήδη ετοιμάζονται και δυο τηλεοπτικές σειρές μια για λογαριασμό του ABC και άλλη μια για το CW.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*