Το ημερολόγιο ενός φεστιβαλικού σινεπαρμένου (18ες Νύχτες Πρεμιέρας – Μέρα 6η)

...

Γράφει ο Χρήστος Μπακατσέλος

Μπορείς να διαβάσεις για την πέμπτη μέρα εδώ.

18ες Νύχτες Πρεμιέρας – Μέρα 6η

08:45 Σήμερα σηκώθηκα νωρίς. Όχι, δεν θα πήγαινα σε πρωινές ταινίες του φεστιβάλ. Σήμερα θα πήγαινα να δω την sci-fi ταινία “Looper” με τον Joseph Gordon-Levitt και τον Bruce Willis. Ήταν αρκετά καλή, αν και την περίμενα σχετικά καλύτερη μιας και την χαρακτήριζαν ως το νέο “12 Monkeys(3*/5). Αλλά οι ταινίες του φεστιβάλ θα άρχιζαν το απόγευμα, σχετικά νωρίς, και έπρεπε να γυρίσω σπίτι για ξεκούραση.

17:35 – 20:00 Έξω από τον Δαναό περίμενε πλήθος κόσμου για την δωρεάν προβολή του “Savages”, της νέας ταινίας του Oliver Stone. Ο κινηματογράφος Δαναός έκλεινε τα 40 του χρόνια φέτος και μας έκανε δώρο την ταινία. Περίμενα πως ο Stone θα με έκανε πάλι να νιώσω πράγματα όπως στο “Natural Born Killers”. Αν και η ταινία ήταν καλή, δεν ήταν τόσο καλή για Oliver Stone ταινία. Μια αξιοπρεπής περιπέτεια, με σέξι πρωταγωνιστές και κάποια camp στοιχεία. Ο συνδυασμός εικόνων και αφήγησης σε ερεθίζει κάποιες φορές, κάτι που ξέρει να κάνει καλά ο Stone στις ταινίες του. Το αρνητικό είναι το σενάριό της το οποίο είναι απλοϊκό και χιλιοπαιγμένο. Μια αρκετά συμβατική ταινία με ένα κάπως αντισυμβατικό φινάλε (3*/5).

20:15 – 22:50 Το πως πρόλαβα και έφτασα στο Ιντεάλ μέσα σε 15’ είναι απλά τρελό. Πρόλαβα το “Meet the Fokkens” μόλις άρχιζε. Έψαχνα μέσα στα σκοτάδια να βρω μια θέση να κάτσω στο γεμάτη αίθουσα του Ιντεάλ και τελικά κατάφερα να βρω μια στην δεύτερη σειρά. Με την τεράστια οθόνη του φάτσα κάρτα δεν ήταν και ότι καλύτερο για τα μάτια μου.

Η ιστορία για δυο δίδυμες 70αρες πουτάνες στην περιοχή των Κόκκινων Φαναριών στην Ολλανδία 8α μπορούσε να ήταν αρκετά καλύτερο. Σχεδόν μου φάνηκε αδιάφορο. Αν δεν υπήρχαν και οι ατάκες τους και τα διάφορα σκηνικά που έδειχνε με κάποιους πελάτες τους, όπου και γελούσαμε λίγο, προσωπικά θα είχα κοιμηθεί στο κάθισμα (2*/5).

22:05 – 23:35 Μετά το “Meet the Fokkens” με είχε πιάσει ένας τρελός πονοκέφαλος. Αλλά αποφάσισα να μείνω να δω και το “Rubberneck”. Πολλοί με είχαν αποτρέψει να το δω μιας και στο IMDB έχει μέσο όρο 3.3/10! Τελικά μου φαίνεται έπρεπε να είχα ακούσει τους φίλους μου…

Είχαμε διαβάσει το πρόγραμμα του φεστιβάλ για αυτό το περιβόητο 58ο λεπτό όπου γίνεται η ανατροπή. Όλοι μας κοιτούσαμε τα ρολόγια μας να δούμε πότε θα φτάσει επιτέλους αυτό το συγκεκριμένο λεπτό. Μέχρι τότε είχαμε σκυλοβαρεθεί. Για άλλη μια φορά μέσα στην ίδια μέρα είδαμε κώλους σε ταινία. Το επεσήμανα αυτό σε έναν φίλο μου και μου είπε με μια βαρετή φωνή “οι κώλοι πλέον έχουν απενοχοποιηθεί”. Έγνεψα καταφατικά. Το 58ο λεπτό έφτασε, πέρασε και δεν ακούμπησε. Και τα υπόλοιπα 25 μαρτυρικά λεπτά το ίδιο. Τελικά μην εμπιστεύεσαι όσα εμπιστεύεσαι όσα γράφονται στο πρόγραμμα Χρήστο. Το είπα και χτες και δεν ακούς. Φάτα τώρα… (1*/5).

23:45 Ώρα για το σπίτι μπας και ξελαμπικάρω λίγο. Ειδικά μετά την τελευταία ταινία, το έχω πραγματικά ανάγκη.

Ταινίες που παρακολούθησα σήμερα: 3
Σύνολο ταινιών μέχρι στιγμής: 25

Διαβάστε τις υπόλοιπες αναρτήσεις του ημερολογίου ενός φεστιβαλικού σινεπαρμένου ή δείτε τις ανταποκρίσεις στις Νύχτες Πρεμιέρας Cosmote από όλες τις προηγούμενες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*