Οι αδελφοί Coen αναλαμβάνουν δράση για λογαριασμό της Angelina…

...

Γράφει η Bάσω Γκαγκά

Δεν πέρασε πολύς καιρός από την πρώτη προσπάθεια της Angelina στη σκηνοθετική καρέκλα. Και μιας και η προσπάθεια αυτή πήγε άκλαυτη, η Jolie είπε να αφήσει την Ευρώπη και τους πολέμους της και να ξαναδοκιμάσει, ποντάροντας αυτή τη φορά σε μια ηρωική, καθαρόαιμη αμερικάνικη ιστορία. Λίγους μήνες πριν, όταν ανακοίνωνε το νέο της πόνημα με τίτλο “Unbroken”, το σενάριο φαινόταν να αναλαμβάνει ο άνθρωπος που στο βιογραφικό του είχε ένα “Gladiator” και ένα “Les Miserables”. Και αφού λοιπόν ο William Nicholson ολοκλήρωσε ένα πρώτο προσχέδιο, ήρθε η σειρά των αδελφών Coen να αναλάβουν τα ηνία.

Τί θα δούμε απ’ τα χεράκια της Jolie (και των αφών Coen φυσικά) στο μέλλον; Μια ιστορία θάρρους και ηρωισμού, βασισμένη σε αληθινά γεγονότα που κατέγραψε στο βιβλίο της η αμερικανίδα συγγραφέας Laura Hillenbrand. Το βιβλίο φέρει το διακριτικό τίτλο “Unbroken: A World War II Story of Survival, Resilience, and Redemption” και περιέχει ουσιαστικά τη βιογραφία του αθλητή μεγάλων αποστάσεων, Louie Zamperini. Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το βομβαρδιστικό αεροπλάνο στο οποίο υπηρετούσε καταρρίφθηκε και ο Zamperini μετά από 47 μέρες χωρίς τροφή και νερό, πιάστηκε αιχμάλωτος πολέμου, υποφέροντας για τα επόμενα 2 χρόνια τα βασανιστήρια του εχθρού.

Η Jolie, ενθουσιασμένη από το βιβλίο της Hillenbrand δηλώνει: “… ήμουν τόσο συγκινημένη από την ηρωική ιστορία του Louie Zamperini που αμέσως άρχισα να παλεύω για την ευκαιρία να κάνω τη συγκεκριμένη ταινία. Ο Louie είναι ένας πραγματικός ήρωας και ένας άνθρωπος με τεράστια ανθρωπιά, πίστη και κουράγιο. Είναι μεγάλη μου τιμή που έχω την ευκαιρία να πω τη γεμάτη έμπνευση ιστορία του…”

Η επόμενη προγραμματισμένη δουλειά από τους διάσημους αδερφούς συγγραφείς, είναι το “Inside Llewyn Davis” με τους  Carey Mulligan, Justin Timberlake και John Goodman, ενώ παράλληλα, του χρόνου τελειώνει και το σχεδόν τρίχρονο διάλειμμα αποχής για την Angelina, η οποία και επιστρέφει ως “Maleficent” στην ομώνυμη ταινία, σε διανομή Disney. Ευτυχώς ή δυστυχώς, δεν μπορούν να γίνουν όλοι Ben Affleck…

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ