Συζήτηση με τον Κώστα Γαβρά για το πολιτικό σινεμά

...

Γράφει ο Γιώργος Κόκουβας

Επίμονος υπηρέτης του πολιτικού σινεμά και υπεύθυνος για μερικές από τις πιο σημαντικές πολιτικές ταινίες της έβδομης τέχνης, ο Κώστας Γαβράς επισκέπτεται την Αθήνα στο πλαίσιο της παρουσίασης της νέας του ταινίας με τίτλο «Το Κεφάλαιο» και θα βρεθεί την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, για να πραγματοποιήσει ομιλία και συζήτηση σχετικά με αυτό που ξέρει να κάνει πολύ καλά: Το πολιτικό σινεμά.

Με σημαντικότατες διακρίσεις και βραβεία στο ενεργητικό του (στο θρυλικό «Ζ» οφείλονται τα περισσότερα από αυτά), ο Κώστας Γαβράς παρουσιάζει φέτος το «Le Capital», που περιγράφεται ως μια γροθιά στο στομάχι του καπιταλισμού, βασισμένη στο ομώνυμο σατιρικό βιβλίο του Στεφάν Οσμόν που εκδόθηκε το 2004.Την ταινία απολαύσαμε ήδη στο φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, ενώ στις ελληνικές αίθουσες «ανοίγει» σε δύο εβδομάδες.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Odeon και την Ταινιοθήκη της Ελλάδος, και η συνομιλία θα πραγματοποιηθεί μαζί με την δημοσιογράφο Τίνα Μανδηλαρά.

Πατήστε εδώ για να παρακολουθήστε ζωντανά τη συζήτηση από τη Μικρή Σκηνή της Στέγης, την Τρίτη 8 Ιανουαρίου στις 20:30. Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία στη νοηματική. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα γίνεται ζωντανή αναμετάδοση και στο φουαγιέ του 4ου ορόφου.

Για τη λίστα όλων των Filmmaking άρθρων κάντε κλικ εδώ

Δημήτρης Ασπρολούπος

Αγαπώ τον Χίτσκοκ, τον Φιντσερ, τον Χάνεκε, τον αγγλικό ρεαλισμό και το σκανδιναβικό σινεμά αλλά παράλληλα έχω και ένα soft spot για τον Γουές Αντερσον.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ