Λυγίζος και Βούλγαρη στο Φεστιβάλ Crossing Europe της Αυστρίας!

...

Γράφει ο Άγγελος Ανδρέου

Καλά τα νέα για τις ελληνικές παραγωγές, αφού δύο από αυτές θα συμμετάσχουν στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Crossing Europe στο Λιντς της Αυστρίας, ενώ άλλες δύο θα προβληθούν στα πλαίσια της προώθησης του ευρωπαϊκού κινηματογράφου.

Οι δύο ταινίες που θα διεκδικήσουν το βραβείο είναι το Συγχαρητήρια στους Αισιόδιοξους της Κωνσταντίνας Βούλγαρη και το Αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού του Έκτορα Λυγίζου, που είχε αναδειχθεί ως καλύτερη ταινία στα Βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Παράλληλα, θα προβληθεί και το ντοκιμαντέρ 100 του Γεράσιμου Ρήγα, το οποίο καταγράφει την καθημερινότητα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης Αττικής από τη στιγμή της κλήσης από έναν πολίτη  μέχρι την προσπάθεια διαχείρισης του εκάστοτε περιστατικού, ενώ ο Κυνόδοντας του Γιώργου Λάνθιμου θα προβληθεί στα πλαίσια του τμήματος Play it Again.

To Φεστιβάλ θα διεξαχθεί από τις 23 έως τις 28 Απρίλη. Πρόκειται για μια καθαρά ευρωπαϊκή προσπάθεια που ξεκίνησε το 2004 και περιλαμβάνει ευρωπαϊκές ταινίες    κοινωνικό-πολιτικού  περιεχόμενου. Φέτος θα συμμετέχουν σε όλες τις κατηγορίες συνολικά 140 ξεχωριστές και προσεκτικά διαλεγμένες ταινίες  μεγάλου και μικρού μήκους καθώς και ντοκιμαντέρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ