Άλλο ένα βραβείο για Το Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού!

...

Γράφει ο Παναγιώτης Μήτσικας

Μετά από την εξαιρετική του παρουσία στα βραβεία της ελληνικής ακαδημίας και το φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, Το Αγορι Τρωει το Φαγητό του Πουλιού συνεχίζει να εντυπωσιάζει και στο εξωτερικό. Όπως σας είχαμε ενημερώσει, η ταινία του Έκτορα Λυγίζου, συμμετείχε στο φεστιβάλ Crossing Europe που πραγματοποιήθηκε στο Linz της Αυστρίας και μάλιστα απέσπασε το βραβείο καλύτερης ταινίας από την επιτροπή, της οποίας τα μέλη δήλωσαν σχετικά με την ομόφωνη απόφαση τους: » Βραβεύσαμε Το Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού για την μουσική του ακρίβεια, την απεικόνιση της ανθρώπινης ύπαρξης σαν κάτι εύθραυστο, για το μυστήριο που το περιβάλλει, επειδή μας ταξίδεψε σε μέρη που δε φανταστήκαμε ποτέ ότι θα βρεθούμε. Αυτή η ταινία αντιμετωπίζει την καθημερινή μάχη για την αγορά εργασίας και για επιβίωση, σε ένα καλλιτεχνικό επίπεδο που δεν έχουμε ξαναδεί».

Το φιλμ του Λυγίζου, έχει επίσης διακριθεί και στο φεστιβάλ του Καρλόβι Βάρι στην Τσεχία, όπου απέσπασε την Ειδική Μνεία και στο φεστιβάλ του Μόντρεαλ, όπου του απονεμήθηκε το βραβείο AQCC καλύτερης ταινίας και στα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας με τρία βραβεία.

Διάβασε την συνέντευξη που μας παραχώρησε ο πρωταγωνιστής Γιάννης Παπαδόπουλος.

Παναγιώτης Μήτσικας

Ο Παναγιώτης Μήτσικας είναι το νόθο παιδί του Woody Allen και του Fox Mulder. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει ξεκινήσει ένα indie coming-of-age road trip, ώστε να ανακαλύψει τον εαυτό του.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*