Ο David Lynch διοργανωνει μουσικο φεστιβαλ

Και (θα) είναι τέλειο

Η σχέση του David Lynch με τη μουσική δεν περιορίζεται στα εξαιρετικά soundtrack των ταινιών του και τη συνεργασία με τον Angelo Badalamenti. Ο ίδιος έχει κυκλοφορήσει 4 -κορυφαίους- solo δίσκους, χωρίς να προσμετράμε τις συμμετοχές του σε albums άλλων. Ήταν επομένως θέμα χρόνου να ανακοινώσει το δικό του φεστιβάλ μουσικής.

Αυτό θα πραγματοποιηθεί 8-9 Οκτώβρη στο Λος Άντζελες και θα ονομάζεται «Festival Of Disruption». Στα σχήματα που θα εμφανιστούν βρίσκουμε τους: Robert Plant με τους Sensational Space Shifters, St. Vincent, Questlove, Rhye. Δε θα μπορούσαν να λείπουν φυσικά οι Xiu Xiu που φέτος κυκλοφόρησαν το δίσκο «Play The Music Of Twin Peaks», με τις εξαιρετικές διασκευές τους στη μουσική της σειράς. Η performance τους θα συνοδευτεί από τη Sky Ferreira, που θα εμφανιστεί εξάλλου στο reboot της σειράς.

Το φεστιβάλ όμως δεν περιορίζεται στη μουσική. Μ’ αφορμή την τηλεοπτική επιστροφή του «Twin Peaks»οι πρωταγωνιστές Kyle MacLachlan και Laura Dern (παλιοί γνώριμοι από το «Blue Velvet») θα συνομιλήσουν με το κοινό για τη σειρά, ενώ το ίδιο θα κάνουν οι Mel Brooks, Debbie Harry και Chris Stein. Παράλληλα, θα γίνουν προβολές σπάνιων ταινιών μικρού μήκους του Lynch αλλά και κλασσικών έργων του, καθημερινός διαλογισμός και πολλά ακόμα.

Σε περίπτωση που σας παραξένεψε το τελευταίο, μάθετε πως ο Lynch εδώ και δεκαετίες ασχολείται έμπρακτα με το διαλογισμό, έχοντας ιδρύσει το The David Lynch Foundation που στοχεύει στη θεραπεία κάθε είδους στρες και πνευματικών τραυμάτων μέσω του διαλογισμού. Το ίδρυμα θα είναι εξάλλου και ο αποδέκτης όλων των εσόδων του φεστιβάλ.

Για όποιον ενδιαφέρεται η προπώληση ξεκινά στις 24 Ιουνίου. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Γιάννης Καντέα-Παπαδόπουλος

Δυσκολεύεται πολύ να γράψει το βιογραφικό του, κι ελπίζει τα κείμενά του να είναι καλύτερα από αυτό.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*