Δεύτερη φορά Martin Luther King ο David Oyelowo;

Για τις ανάγκες του biopic που ετοιμάζει ο Steven Spielberg

Μετά τις διθυραμβικές κριτικές για την ερμηνεία του ως Martin Luther King στο «Selma» της Ava DuVernay-και παρά την αδικαιολόγητη απουσία του από τα Oscars-ο David Oyelowo είναι έτοιμος να υποδυθεί για ακόμη μια φορά τον ρόλο που τον έφερε στο προσκήνιο της κινηματογραφικής χρονιάς του ’14, δίνοντάς του πλέον την ευκαιρία να διεκδικήσει ένα χρυσό αγαλματίδιο στα σίγουρα.  Ας είναι καλά ο Steven Spielberg.

Σε συνέντευξή του στο Esquire ο Βρετανός ηθοποιός παραδέχτηκε πως ο «Μίδας» των φιλμικών επιτυχιών, τον προσέγγισε προκειμένου να του ζητήσει να υποδυθεί και πάλι τον Martin Luther King, αυτή την φορά για μια ταινία που έχει εδώ και καιρό στα σκαριά.

«Ήμουν σε μια εκδήλωση του AFI την περίοδο των βραβείων, και ο Steven Spielberg-που ήταν γνωστό ότι ενδιαφερόταν να σκηνοθετήσει το δικό του φιλμ για τον Marin Luther King-με πλησίασε και μου είπε, «Θεέ μου David, αυτό ήταν ένα από τα καλύτερα πράγματα που έχει δει ποτέ.  Πραγματικά με ενέπνευσες να δω διαφορετικά τη δική μου ταινία για τον Dr. King», και συνεχίζει, «Θα υποδυόσουν τον ρόλο, έτσι; Θα το έκανες πάλι;», και εγώ σκέφτηκα, «Ω Χριστέ μου!  Αυτό μου φαίνεται τρομερό!.  Όχι μόνο η ιδέα με έκανε να το ξαναστεφτώ, αλλά και να, ο Steven Spielberg να με ρωτάει από όλους τους άλλους, αν θα με ενδιέφερε να το κάνω πάλι».

Αν και η συμμετοχή του Oyelowo στο project δεν έχει ακόμα κλειδώσει, είναι σχεδόν σίγουρο πως ο εν δυνάμει πρωταγωνιστικός του ρόλος, θα του δώσει αμέσως το εισιτήριο για την οσκαρική κούρσα.  Είναι εξάλλου γνωστό πως ο Spielberg δίνει μεγάλο βάρος στις ιστορικές του βιογραφίες, οι οποίες μπορεί να έχουν «κατηγορηθεί» ως υπερβολικά ακαδημαϊκές, σχεδόν πάντα όμως μας προσφέρουν μερικές από τις καλύτερες ερμηνείες της εκάστοτε χρονιάς.

Κάτι μας λέει πως το ίδιο θα συμβεί και στην περίπτωση του Oyelowo.

Βαρβάρα Κοντονή

Ερωτευμένη με τον κινηματογράφο από μικρή, παθιασμένη με τις εικόνες, τους ήχους, τις ιστορίες και την ομορφιά της 7ης Τέχνης, απολαμβάνω να γράφω με ένταση για αυτά που αγαπώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ