Ο David Cronenberg ξανά στην TV

...

Γράφει ο Χρήστος Μπακατσέλος

O David Cronenberg δεν είναι άγνωστος στον κόσμο της τηλεόρασης. Από την δεκαετία του ’70 και μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ’80, ο Cronenberg έχει σκηνοθετήσει πολλά επεισόδια διαφόρων τηλεοπτικών σειρών (είχε ακόμη σκηνοθετήσει ένα επεισόδιο μιας αγαπημένης σειράς της δεκαετίας του ’80 το «Friday the 13th The Series«).

Έτσι, για άλλη μια φορά, αφήνει για λίγο μόνο την μεγάλη οθόνη για να σκηνοθετήσει τον πιλότο της νέας τηλεοπτικής σειράς “The Knifeman” όπου μετά θα παραμείνει ως παραγωγός της σειράς η οποία βασίζεται στο μυθιστόρημα της Wendy Moore “The Knife Man: Blood, Body Snatching, and the Birth of Modern Surgery” που είναι στην ουσία μια βιογραφία ενός αιρετικού και αυτοδίδακτου χειρούργου, του Σκοτσέζου John Hunter, και τις ανορθόδοξες μεθόδους του για να ανακαλύψει τα μυστικά του ανθρώπινου σώματος, ο οποίος ανήλθε να γίνει ένας από τους πιο διάσημους χειρούργους του 18ου αιώνα.

Δράμα εποχής, νυστέρια, χειρούργοι, αίμα. Νομίζω πως ο Cronenberg θα βρίσκεται στα νερά του με την σειρά αυτή. Ένας από παραγωγούς της θα είναι και ο Sam Raimi ενώ το σενάριο είναι Rolin Jones («Friday Night Lights«, «Weeds«, «Smash«) αλλά δεν ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα για το καστ.

Η νέα ταινία του Cronenberg «Cosmopolis» με τον Robert Pattinson αναμένεται να κυκλοφορήσει φέτος και ίσως κάνει την πρεμιέρα του στο φετινό Φεστιβάλ των Καννών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*