Αν ο Ντέιβιντ Φίντσερ σκηνοθετούσε το «Spider-Man»…

...

… δεν θα έλεγε καν την ιστορία της «γέννησης» του ανθρώπου αράχνη. Αυτό αποκάλυψε ο Ντέιβιντ Φιντσερ στη συνέντευξη τύπου για το «Κορίτσι με το Τατουάζ» (Girl With the Dragon Tattoo). Ο ίδιος ανακοίνωσε πως του είχαν προτείνει να σκηνοθετήσει το reboot της ταινίας «Spider-Man» αλλά, για διάφορους λόγους, τελικά δεν τα βρήκαν. Ο Φίντσερ είπε πως δεν τον ενδιέφερε η ιστορία του πως ένα αγόρι τσιμπήθηκε από μια κοκκινομπλέ αράχνη. Ήθελε να πάει κατευθείαν στην ιστορία της Γκουέν Στέισι και του Green Goblin και ήθελε στο τέλος να σκοτώσει την Γκουέν.

Στην συνέχεια είπε δυο λόγια για το πως θα έκανε την ταινία: «Τους τίτλους αρχής θα τους έκανα σαν ένα 10λεπτο βίντεο κλιπ – μια όπερα αν θέλετε – που θα εξηγούσα βασικά την ιστορία του Πίτερ Πάρκερ (το πως τον τσίμπησε μια ραδιενεργή αράχνη, τον θάνατο του θείου του Μπεν, πως έχασε την Μαίρη Τζέην) και η ταινία θα άρχιζε με τον Πίτερ να γνωρίζει την Γκουέν. Θα ήταν κάτι το τελείως διαφορετικό. Δεν θα ήταν άλλη μια ιστορία με teenagers. Θα ήταν περισσότερο μια ιστορία ενός τύπου που αρχίζει να τα βρίσκει με το «φρικιό» εαυτό του που έχει γίνει.»

Όλα αυτά ακούγονται άκρως ενδιαφέροντα και θα μας άρεσε να βλέπαμε μια τέτοιου είδους ταινία από τον Φίντσερ. Αλλά μη παρεξηγηθούμε. Οι πρώτες εντυπώσεις μας της εκδοχής του «Amazing Spider-Man» από τον Μαρκ Γουέμπ είναι αρκετά θετικές (τρέιλερ μπορείς να δεις παρακάτω), αλλά ο Φίντσερ καταφέρνει να δημιουργεί μια απαράμιλλη ατμόσφαιρα στις ταινίες του που λίγοι καταφέρνουν. Ίσως, στο μέλλον, δούμε και το Φίντσερ να αναλαμβάνει κάποια ταινία με θέμα σούπερ ήρωες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*