Αληθινές ιστορίες τρόμου στο Deliver Us From Evil

Αυτό που κάνει αυτή την ταινία περισσότερο ενδιαφέρουσα είναι το γεγονός ότι τη σκηνοθεσία κάνει ο ειδικός σε θέματα αμφισβήτησης της ορθολογιστικής μας σκέψης Scott Derrickson.

Η ιστορία του Deliver Us From Evil ακολουθεί τον Ιρλανδό καθολικό αστυνομικό Ralph Sarchie (που τον υποδύεται ο Eric Bana) και έναν αντισυμβατικό ιερέα (Edgar Ramírez) που εξερευνούν διάφορα μια σειρά από περίεργα ανεξιχνίαστα εγκλήματα.

Το σενάριο βασίζεται όπως πολλές ταινίες του είδους σε υποτιθέμενες αληθινές ιστορίες που παρόλο που ξέρουμε ότι δεν είναι εντελώς αληθινές, συνεχίζουμε να αμφισβητούμε τη λογική μας για τις βλέπουμε στο σινεμά. Το Deliver Us From Evil δανείζεται την υπόθεση του από το βιβλίο του ίδιου του Sarchie με τον τίτλο Beware the Night: A New York City Cop Investigates the Supernatural που έγραψε το 2001.

Αυτό που κάνει αυτή την ταινία περισσότερο ενδιαφέρουσα όμως είναι το γεγονός ότι τη σκηνοθεσία κάνει ο ειδικός σε θέματα αμφισβήτησης της ορθολογιστικής μας σκέψης Scott Derrickson που έχει σκηνοθετήσει τον Εξορκισμό της Έμιλυ Ρόουζ και το Sinister που σας είχε προτείνει ως κατάλληλη ταινία για τη μέρα του Halloween παρόλο που δεν πήρε ποτέ διανομή στην Ελλάδα.

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις αμερικάνικες αίθουσες το καλοκαίρι. Στην Ελλάδα λογικά δεν θα πάρει διανομή (όπως άλλωστε και το Sinister) oπότε θα πρέπει να βρείτε κάποιον άλλο τρόπο να το δείτε.

Δημήτρης Ασπρολούπος

Αγαπώ τον Χίτσκοκ, τον Φιντσερ, τον Χάνεκε, τον αγγλικό ρεαλισμό και το σκανδιναβικό σινεμά αλλά παράλληλα έχω και ένα soft spot για τον Γουές Αντερσον.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ