Ο Denzel Washington ξανά μπροστά και πίσω απ’ τις κάμερες…

...

Γράφει η Bάσω Γκαγκά

Για όσους δε γνωρίζουν, ο Denzel Washington δεν είναι απλά ένας εξαιρετικός ηθοποιός. Στα βήματα του Ben Affleck που έπαιξε και κέρδισε μια νέα καριέρα, ο Washington διαφοροποιείται βέβαια, ως προς τις αναμφισβήτητες υποκριτικές του ικανότητες, επιλέγει όμως να συγκεντρώνει αργά αλλά μεθοδικά τη σκηνοθετική του εμπειρία. Αυτή είναι και η τρίτη φορά που θα τον κρίνουμε πίσω από την κάμερα, στην καινούργια του απόπειρα να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το θεατρικό έργο του August Wilson με τίτλο “Fences”.

Ο Washington, ο οποίος φυσικά θα πρωταγωνιστεί στην καινούργια του ταινία, γνωρίζει καλά το συγκεκριμένο ρόλο, έχοντας ήδη κερδίσει βραβείο Tony για την ερμηνεία του πλάι στην Viola Davis, πίσω στο 2010 στη σκηνή του Broadway. Έχει λοιπόν όλη την ευχέρεια να επικεντρωθεί στα σκηνοθετικά του καθήκοντα.

Το “Fences” διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’50 στο Pittsburgh, όπου ο πρωταγωνιστής Troy Maxon (Washington) αγωνίζεται σκληρά για να ζήσει την οικογένειά του, αφήνοντας στην άκρη τα νεανικά του όνειρα, που έκρυβαν την επιθυμία για μια λαμπρή καριέρα ως επαγγελματίας παίχτης του μπέιζμπολ.

Το βραβευμένο με Pulitzer έργο του August Wilson, εξετάζει τις φυλετικές σχέσεις σε μια δύσκολη περίοδο για τους αφροαμερικάνους. Το συγκεκριμένο θέμα είναι αυτό που ενέπνευσε και τον ίδιο τον Washington, αναζωπυρώνοντας το πάθος του και τη συνέπεια στη δουλειά του, όπως ο ίδιος δηλώνει στο Empire. Όσο για τη σκηνοθετική καρέκλα; Έβαλε από μόνος του τα πράγματα σε μια σειρά: “… Αγαπώ το θέατρο, η σκηνοθεσία είναι η δεύτερή μου αγάπη και η υποκριτική η τρίτη, και θέλω να τα κάνω και τα τρία…”.

Να θυμίσουμε ότι ο Washington έχει ήδη 2 ταινίες ως σκηνοθέτης στο ενεργητικό του, τα βιογραφικά Antwone Fisher (2002) και The Great Debaters (2007), στα οποία κρατούσε επίσης και τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Δεν υπάρχει ακόμα κάποια επίσημη ενημέρωση όσον αφορά το project, σίγουρα όμως θα καθυστερήσει, λόγω του Equalizer” που αναμένεται να ξεκινήσει το Μάη. Από Φθινόπωρο το νωρίτερο λοιπόν και για οποιοδήποτε νέο είμαστε εδώ για να ενημερώσουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ