Δες το animation/prequel του «Snowpiercer»

...

Γράφει ο Χρήστος Μπακατσέλος

Μια από τις πιο αναμενόμενες ταινίες του χειμώνα είναι και η νέα ταινία του Κορεάτη σκηνοθέτη Bong Joon-Ho “Snowpiercer”. Πρόκειται για την μεταφορά του graphic novel “Le Transperceneige” των Benjamin Legrand και Jacques Lob όπου και με πρωταγωνιστές μεγάλα ονόματα όπως Octavia Spencer, Tilda Swinton, Ed Harris, Jamie Bell, John Hurt, Chris Evans και άλλους. Το σενάριο μιλά για ένα αποτυχημένο πείραμα για να αποφευχθεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου στο πλανήτη, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να ξανάρθει η εποχή των παγετώνων και να σκοτώσει ό,τι ζωντανό υπήρχε πάνω στο πλανήτη. Οι μόνοι επιζώντες ήταν οι επιβάτες του τρένου Snowpiercer, το οποίο ταξιδεύει σε όλη την Γη. Σιγά σιγά αρχίζει να δημιουργείτε μια κάστα στους επιβάτες του τρένου και η επανάσταση δεν αργεί να γίνει.

Το πρώτο trailer της ταινίας μας έχει ήδη εξιτάρει, και τώρα έρχονται και η πρώτες κριτικές από την ταινία η οποίες μιλάνε για ένα αρκετά σκοτεινό φιλμ το οποίο αγγίζει την τελειότητα ενώ αρκετοί την θεωρούν μάλιστα και αρκετά βίαιη, τόσο μάλιστα που ίσως αυτό αποτρέψει πολλούς θεατές να πάνε να την δούνε καθώς πρόκειται για μια από τις καλύτερες δυστοπικές ταινίες που έχουμε δει εδώ και καιρό.

Μάλιστα, για να προωθήσουν το φιλμ, κυκλοφόρησε και ένα animation το οποίο αποτελεί κάτι σαν prequel των γεγονότων της ταινίας εξηγώντας το πως φτάσαμε ως εκεί. Μπορεί το animation αυτό να αποτελείται, στην πλειοψηφία του, από μια σειρά στατικών 3D εικόνων αλλά δεν παύει να χτίζει ένα κλίμα και μια ιστορία για όλα όσα θα εξελιχθούν πάνω σε αυτό περιβόητο τρένο. Η ταινία δεν έχει ακόμα ημερομηνία κυκλοφορίας στην χώρα μας αλλά για την ώρα απόλαυσε το μικρό animation παρακάτω.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*