Άλλο ένα trailer για το remake του Ben Hur

Σίγουρη καταστροφή ή μία νέα ματιά στο κλασικό αριστούργημα του 1959;

Είναι λίγες οι ταινίες που θεωρούνται κλασικές και ακόμη λιγότερες αυτές που αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση ή σημείο αναφοράς σε συζητήσεις και άρθρα. Μία απ’ αυτές είναι και το «Ben-Hur», παράγωγής 1959, σε σκηνοθεσία William Wyler, που βραβεύτηκε με 3 Χρυσές Σφαίρες και 11 Oscars (μεταξύ άλλων, Καλύτερης Ταινίας και Σκηνοθεσίας) εκείνη τη χρονιά. Film αντάξιο του πρωτότυπου λοιπόν ελπίζουν να μας παρουσιάσουν φέτος τον Αύγουστο ο σκηνοθέτης Timur Bekambetov (Abraham Lincoln: Vampire Hunter) και οι σεναριογράφοι Keith R. Clarke (The Way Back) και John Ridley (12 Years a Slave), στοχεύοντας στις νεότερες γενιές, που ίσως πλέον δεν ενδιαφέρονται να δουν άλλη μία ταινία θρησκευτικού περιεχομένου χωρίς το περιτύλιγμα του blockbuster. Με τον Jack Huston (Hail, Caesar!) στον ρόλο του Judah Ben-Hur, η παραγωγός εταιρεία ελπίζει να τραβήξει τα πλήθη στα ταμεία των κινηματογράφων και αν κρίνουμε απ’το trailer που μόλις κυκλοφόρησε, οι πιθανότητες είναι πολλές.

Βασισμένο στο κλασικό μυθιστόρημα του Lew Wallace και με γνωστούς ηθοποιούς που έρχονται από μεγάλες εμπορικές επιτυχίες, όπως ο Toby Kebbell (Warcraft) στον ρόλο του Masala, του προδότη αδερφού του Ben-Hur, τον Morgan Freeman (Now You See Me 2) ως τον Σεϊχη Ilderim και τη Nazanin Boniadi (Homeland) στον ρόλο της Εβραίας σκλάβου Esther, το «Ben-Hur» ελπίζει στο να μπει κι αυτό το πάνθεον των αριστουργημάτων του Κινηματογράφου.

Η παραγωγή φαίνεται να είναι πολύ προσεγμένη και το μόνο που μένει πια, μετά και την κυκλοφορία του trailer είναι να δούμε κατά πόσο οι θεατές θα βρουν διασκεδαστικό και συναρπαστικό το remake που δημιούργησε ο Bekambetov και η παρέα του. Αν μη τι άλλο, τουλάχιστον για τη χώρα μας, θα έχει προστεθεί άλλη μία ταινία που θα προβάλλεται τη Μεγάλη Εβδομάδα. Μικρό το κακό.

Παναγιώτης Μήτσικας

Ο Παναγιώτης Μήτσικας είναι το νόθο παιδί του Woody Allen και του Fox Mulder. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει ξεκινήσει ένα indie coming-of-age road trip, ώστε να ανακαλύψει τον εαυτό του.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*