Δόθηκαν τα βραβεία της Ένωσης Σκηνοθετών (DGA)!

...

Γράφει ο Παύλος Σηφάκης

Μπορεί τα μέλη της Ακαδημίας να μας ξάφνιασαν τρεις εβδομάδες πριν, δίνοντας 12 υποψηφιότητες στο «Λίνκολν» και στερώντας την υποψηφιότητα σκηνοθεσίας από τον Μπεν Άφλεκ, αλλά μετά και τα βραβεία της Ένωσης Σκηνοθετών (Directors Guild of America) που δόθηκαν χθες, το «Argo» είναι πλέον το φαβορί.

Σπίλμπεργκ και Άφλεκ αναμετρήθηκαν χθες για δεύτερη φορά μετά τις Χρυσές Σφαίρες, κι ο Σπίλμπεργκ έχασε και πάλι από το νεαρό Άφλεκ που πήρε και αυτό το βραβείο Σκηνοθεσίας σε Ταινία Μυθοπλασίας σπίτι του! Ο Σπίλμπεργκ παραμένει ακόμα φαβορί για το Όσκαρ Σκηνοθεσίας (μιας και Άφλεκ δεν είναι υποψήφιος), αλλά το «Λίνκολν» μένει πίσω από το «Argo» όσον αφορά τα προγνωστικά για το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας. Ο Μπεν Άφλεκ, ταπεινός όπως πάντα, δήλωσε πως: «Το βραβείο αυτό δε σημαίνει πως είμαι ακόμα αληθινός σκηνοθέτης, αλλά βρίσκομαι σε καλό δρόμο».

Στα υπόλοιπα βραβεία, ο Μαλίκ Μπελτζελούλ πήρε τη διάκριση  Σκηνοθεσίας σε Ντοκιμαντέρ για τη δουλειά του στο «Searching for Sugarman», η Λίνα Ντάναμ απέσπασε το βραβείο Σκηνοθεσίας σε Κωμική σειρά για το «Girls», ενώ ο Ράιαν Τζόνσον του «Looper», κέρδισε το βραβείο Σκηνοθεσίας σε Δραματική Σειρά, για την τρομερή του σκηνοθεσία σε επεισόδιο του «Breaking bad». Ο Τζέι Ρόουτς, τέλος, κέρδισε το βραβείο Σκηνοθεσίας σε Τηλεταινία ή Μίνι Σειρά, για το Game Change, την τηλεταινία για τη Σάρα Πέιλιν που έχει σαρώσει φέτος όλα τα βραβεία της κατηγορίας της.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ