Οι υποψήφιοι για το βραβείο της Ένωσης Σκηνοθετών Αμερικής (DGA)

Γράφει ο Χρήστος Μπακατσέλος Δυο μέρες μόλις πριν την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για τα βραβεία Όσκαρ και η Ένωση Σκηνοθετών της Αμερικής (DGA), ακολουθώντας τις υποψηφιότητες...

Γράφει ο Χρήστος Μπακατσέλος

Δυο μέρες μόλις πριν την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για τα βραβεία Όσκαρ και η Ένωση Σκηνοθετών της Αμερικής (DGA), ακολουθώντας τις υποψηφιότητες των Ενώσεων Σεναριογράφων και Παραγωγών λίγες μέρες πριν, ανακοίνωσε χωρίς καμιά έκπληξη τις δικές της υποψηφιότητες.

Ο πρόεδρος του DGA, Taylor Hackford, ανακοίνωσε τους πέντε υποψήφιους σκηνοθέτες που διεκδικούν για την καλύτερη σκηνοθεσία για το 2012, με τέσσερις από τους πέντε σκηνοθέτες να έχουν ξαναπροταθεί τα παλιότερα χρόνια για το βραβείο, με τον Steven Spielberg να κρατάει το σκήπτρο με τις περισσότερες υποψηφιότητες (11 στο σύνολο) και με τον Ang Lee να ακολουθεί με 4.

Εκτός παρέμειναν σκηνοθέτες όπως ο Quentin Tarantino και ο Paul Thomas Anderson. Τα στοιχήματα δίνουν και παίρνουν για το ποιες από αυτές τις ταινίες θα μπουν στην τελική πεντάδα στα Όσκαρ την Πέμπτη, αν και πάλι δεν πρόκειται να παίξει καμιά τεράστια διαφορά (εκτός αν η Ακαδημία θέλει να βάλει οπωσδήποτε τον Thomas Anderson στην τελική πεντάδα).

Ο νικητής θα ανακοινωθεί στις 2 Φεβρουαρίου του 2013. Η λίστα με τους πέντε υποψήφιους σκηνοθέτες για το βραβείο Ενώσεων Σκηνοθετών Αμερικής (DGA) είναι η εξής:

Ben Affleck, Argo
Kathryn Bigelow, Zero Dark Thirty
Tom Hooper, Les Misérables
Ang Lee, Life of Pi
Steven Spielberg, Lincoln

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα οσκαρικά δρώμενα και την φετινή κούρσα των βραβεύσεων, συντονιστείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ