Διάσημοι ηθοποιοί από το φακό της Annie Leibovitz

...

Γράφει ο Δημήτρης Ασπρολούπος

Κοστίζει 2,5 χιλιάδες δολάρια, έχει πλάτος περίπου 80 εκατοστά και βάρος 25 κιλά. Μιλάμε για τη SUMO έκδοση του βιβλίου της Annie Leibovitz που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Taschen. Σ’ αυτή περιλαμβάνονται οι σημαντικότερες φωτογραφήσεις που έχει κάνει μέσα στα 40 χρόνια της καριέρας της από την εποχή που ξεκίνησε ως δημοσιογράφος στο περιοδικό Rolling Stone το 1970 μέχρι και τις πιο πρόσφατες και υπέροχα καλλιτεχνικές φωτογραφήσεις διάσημων αστέρων της μεγάλης οθόνης και όχι μόνο.

Η Leibovitz μέσα στην πολύχρονη καριέρα της είναι υπεύθυνη για μερικές από τις πιο αναγνωρίσιμες εικόνες της καλλιτεχνικής φωτογραφίας των τελευταίων ετών. Από το διάσημο εξώφυλλο του Rolling Stone με τον John Lennon και τη Yoko Ono, μέχρι σύγχρονους διάσημους μουσικούς όπως οι White Stripes και φυσικά όλο σχεδόν το Hollywood σε ονειρικές πόζες που αναδεικνύουν ένα ρομαντισμό και μια ονειρική αίσθηση που ταξιδεύει.

Με αφορμή την εκδοσή αυτή της Taschen, σας παρουσιάζουμε μέχρι από τις καλύτερες φωτογραφήσεις ηθοποιών που έχει κάνει και αποδεικνύουν ότι είναι περισσότερο καλλιτέχνης παρά μια απλή δημοσιογραφική φωτογράφος.

Εκτενέστερη εικόνα αναφορικά με το έργο της διάσημης φωτογράφου, μπορείτε να αποκτήσετε επισκεπτόμενοι το εξαιρετικό site του Artsy

leibovitzblanchett

 

whoopigoldberg

leibovitzstone

leibovitzscarlett

leibovitzmartin

leibovitzkidman

leibovitzjack

leibovitzellen

annie_leibovitz_1

Annie-Leibovitz-s-Disney-Dream-Portrait-Series-disney-1361376-2000-1333

Claire-Danes-by-Annie-Leibovitz

i.1.patrick-stewart-ian-mckellen-sirs

Δημήτρης Ασπρολούπος

Αγαπώ τον Χίτσκοκ, τον Φιντσερ, τον Χάνεκε, τον αγγλικό ρεαλισμό και το σκανδιναβικό σινεμά αλλά παράλληλα έχω και ένα soft spot για τον Γουές Αντερσον.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ