Δύο μεγάλοι σκηνοθέτες στην τηλεόραση

...

Γράφει ο Δημήτρης Ασπρολούπος

Closing Ceremony Inside - 68th Venice Film FestivalΖούμε αναμφίβολα την εποχή την καλλιτεχνικής άνθησης της τηλεόρασης. Συνεχώς εμφανίζονται νέες σειρές που έχουν υψηλό επίπεδον παραγωγής, ενδιαφέρουσα πλοκή και πρωτοκλασσάτους ηθοποιούς στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Σειρές όπως το Breaking Bad, το Game of Thrones, το Homeland και πολλές άλλες «σπρώχνουν» συνεχώς τα όρια της τηλεόρασης σε κινηματογραφικά επίπεδα και κερδίζουν όλα και περισσότερους θεατές σε όλο τον κόσμο.

Και απ’ ότι φαίνεται και οι καταξιωμένοι και ταλαντούχοι σκηνοθέτες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σ’ αυτό το τηλεοπτικό παιχνίδι. Πρόσφατα ο David Fincher σκηνοθέτησε τα δύο πρώτα επεισόδια της εξαιρετικής σειράς, House of Cards και παλιότερα ο Quentin Tarantino είχε σκηνοθετήσει ένα επεισόδιο του CSI. Tα επιτυχημένα αυτά παραδείγματα θέλουν να ακολουθήσουν άλλοι δύο μεγάλοι σκηνοθέτες.

Ο Darren Aronofsky του Black Swan, Requiem for a Dream και τόσων άλλων υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την εταιρία παραγωγής New Regency και το τηλεοπτικό κανάλι HBO. Δήλωσε για τη συνεργασία αυτή ότι ζούμε τη χρυσή εποχής της τηλεόρασης και το να συμμετέχει στο δυναμικό του HBO είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα.

Ο δεύτερος μεγάλος σκηνοθέτης που θα συνεργαστεί με τηλεοπτικό δίκτυο είναι δημιουργός των Shame και 12 Years a Slave, Steve McQueen. Ανακοινώθηκε ότι θα συνεργαστεί με το BBC για μια δραματική σειρά που θα αφορά τις εμπειρίες και τα παθήματα μερικών μαύρων οικογενειών στο δυτικό Λονδίνο στο τέλος της δεκαετίας του 1960. Τα γυρίσματα θα γίνουν την επόμενη χρονία και προς το παρόν δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες για το ακριβές σενάριο.

Δημήτρης Ασπρολούπος

Αγαπώ τον Χίτσκοκ, τον Φιντσερ, τον Χάνεκε, τον αγγλικό ρεαλισμό και το σκανδιναβικό σινεμά αλλά παράλληλα έχω και ένα soft spot για τον Γουές Αντερσον.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ