Ταραντίνο, Άφλεκ, Βαν Σαντ, Χούπερ, Λι και Ράσελ στο Directors Roundtable του Hollywood Reporter

...

Γράφει ο Παύλος Σηφάκης

Τι κοινό μπορεί να έχουν οι Ανγκ Λι, Κουέντιν Ταραντίνο, Γκας βαν Σαντ, Μπεν Άφλεκ, Τομ Χούπερ και Ντέιβιντ Ράσελ; Κατ’ αρχάς, όλοι έχουν φέτος το χειμώνα νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες. Δεύτερον, το Hollywood Reporter τους φιλοξένησε στο ετήσιο Directors Round table που διοργανωνει ως μέρος της γκλαμουράτης οσκαρικής περιόδου. Οι έξι διάσημοι σκηνοθέτες κάθησαν για μία ώρα και μίλησαν με το δημοσιογράφο του Hollywood Reporter Μάθιου Μπελόνι για την καριέρα τους, τις πιο δυσάρεστες στιγμές τους στο σετ, τις επερχόμενες ταινίες τους αλλά και τα σχέδια τους για το μέλλον.

Μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία της συνέντευξης ήταν οι συμβουλές του Μπεν Άφλεκ στο πώς να απολύεις ηθοποιούς χωρίς να τους καταστρέφεις την αυτοεκτίμηση («Το πέος σου είναι πολύ μεγάλο γι’ αυτό το ρόλο»), η ιστορια του Γκας Βαν Σαντ για το πώς παραλίγο να απολυθεί από το Milk, αλλά και η αποκάλυψη του Ανγκ Λι ότι μια δημοσιογράφος του είπε ότι πρέπει οπωσδήποτε να σκηνοθετήσει το Fifty Shades of Grey! Την παράσταση έκλεψε φυσικά ο… παθιασμένος Ταραντίνο, ο οποίος κατονόμασε το Death Proof ως τη χειρότερη ταινία που έχει κάνει και εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της ψηφιακής εποχής στον κινηματογράφο, δηλώνοντας πως είναι λόγος για να παραιτηθεί από σκηνοθέτης!

Υπενθυμίζω πως ο Γκας Βαν Σαντ σκηνοθέτησε φέτος το Promised Land με τον Ματ Ντέιμον, ο Ανγκ Λι το  Life of Pi, ο Κουέντιν Ταραντίνο το Django Unchained, ο Τομ Χούπερ το Les Miserables, o Μπεν Άφλεκ το Argo και ο Ντέιβιντ Ράσελ το Silver Linings Playbook.

Παρακολούθησε το βίντεο της εξαιρετικά ενδιαφέρουσας συνέντευξης εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ