Είδηση σoκ: Η Disney αγόρασε την LucasFilm!

...

Γράφει ο Χρήστος Μπακατσέλος

R.I.P. LucasFilm (1971-2012). Η είδηση έπεσε σαν βόμβα!

Η Disney αγόρασε την LucasFilm πληρώνοντας το ίδιο πόσο όταν αγόρασε την Marvel λίγα χρόνια πριν: $4 δις σε λεφτά και μετοχές. Επίσης η τωρινή αντιπρόεδρος της LucasFilm, Kathleen Kennedy, γίνεται η νέα πρόεδρος της LucasFilm. O George Lucas είπε τα παρακάτω:

«Για τα τελευταία 35 χρόνια, μια από τις μεγαλύτερες ευχαριστήσεις μου ήταν να δω το “Star Wars” να περάσει από την μια γενιά στην άλλη. Ήρθε η ώρα για μένα να παραδώσω το “Star Wars” σε μια νέα γενιά κινηματογραφιστών. Πάντα πίστευα ότι το “Star Wars” θα ζούσε περισσότερο από ότι εγώ και πίστευα πως ήταν σημαντικό να κάνω αυτή την μετάβαση όσο ζούσα. Είμαι πεπεισμένος ότι με την LucasFilm υπό την προεδρία της Kathleen Kennedy, και έχοντας ως νέο σπίτι την Disney, το “Star Wars” θα συνεχίσει να ζει και να ανθίζει για πολλές ακόμη γενεές. Η εμπειρία της Disney δίνει την δυνατότητα στην LucasFilm να εξερευνήσει νέα μονοπάτια στις ταινίες, στην τηλεόραση, στα interactive media, στα θεματικά πάρκα, στα ζωντανά events και στα καταναλωτικά προϊόντα.»

Η Yahoo! Finance γράφει για την συμφωνία τα εξής: «Με αυτή την συμφωνία, η Disney αποκτά την ιδιοκτησία της LucasFilm, συμπεριλαμβανομένης και της τεράστιας δημοφιλούς και “αειθαλούς” σειράς των “Star Wars” καθώς και όλες τις παραγωγές των live action ταινιών, προϊόντων, animation, οπτικών εφέ, και ακουστικό post production. Η Disney επίσης θα έχει στην ιδιοκτησία της το τεράστιο portfolio των τεχνολογιών αιχμής στην ψυχαγωγία που καθήλωσε το κοινό για πολλά χρόνια. Το αρχηγείο της LucasFilm στο Σαν Φρανσίσκο περιέχει τα Lucasfilm Ltd., LucasArts, Industrial Light & Magic και Skywalker Sound και οι υπάλληλοι τους θα παραμείνουν στην θέση τους ως έχουν.»

Το μεγάλο νέο όμως το οποίο ανακοινώθηκε μέσω αυτή της αγοράς ήταν ότι ετοιμάζεται μια καινούργια ταινία “Star Wars” για το 2015! Η Kennedy θα είναι η παραγωγός της ταινίας “Star Wars: Episode VII” και των υπόλοιπων ταινιών “Star Wars” οι οποίες θα κυκλοφορούν κάθε 2 με 3 χρόνια με το “Episode VIII” και “Episode IX” να είναι τα επόμενα στην λίστα, με τον George Lucas να είναι ο «creative consultant.»

Όσο αφορά τον “Indiana Jones”, αν και αναφέρθηκε, η Disney δεν μπορεί μέχρι στιγμής να βάλει το χεράκι της μια και η Paramount βγάζει την σειρά. Από ότι φαίνεται πρωταρχικός σκοπός της Disney είναι να βγει το “Episode VII” και έχει στρέψει όλο το ενδιαφέρον της στο “Star Wars”. Η 20th Century Fox δεν θα έχει πια το δικαίωμα να παίζει το fanfare της πριν τις ταινίες, αν και μπορεί να διατηρήσει το δικαίωμα να εμφανίζει το λογότυπό της πριν από αυτές. Διαβάζοντας το νέο απλά καταλαβαίνει πολύ καλά κάποιος ότι ήρθε το τέλος εποχής για το “Star Wars” και αυτό που ακολουθεί δεν μοιάζει να είναι και ότι καλύτερο για την τύχη της σειράς. Ίσως βγω και λάθος αλλά ο χρόνος θα δείξει.

Ακολουθεί ένα βίντεο με τον George Lucas και την Kathleen Kennedy να συζητούν την αγοραπωλησία και το μέλλον του “Star Wars”. Για ό,τι νεότερο θα σας κρατάμε ενήμερους.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ