Οι χαρακτήρες της Disney στο «Disasterland»

...

Γράφει ο Χρήστος Μπακατσέλος

H Disney μας έχει δώσει ίσως από τους πιο αγαπημένους χαρακτήρες της παιδικής μας ηλικίας. Βέβαια κατά καιρούς έχουν κυκλοφορήσει πολλές εικόνες και ζωγραφιές που παρουσιάζουν τους χαρακτήρες αυτούς με μια πιο… ενήλικη θεματατολογία. Μερικά από αυτά ήταν και το Tijuana Bibles (κάποια φυλλάδια με κόμικ που κυκλοφορούσαν κρυφά τις δεκαετίες ’30-’50) με χαρακτήρες της Disney αλλά και η ζωγραφιά του Wally Wood Disneyland Memorial Orgy!

Τώρα μια έκθεση με τέτοιου είδους ζωγραφιές παρουσιάζεται αυτές τις μέρες στο Hollywood από τον Μεξικανό Rodolfo Loaiza Ontiveros με τίτλο “Disasterland”. Πίνακες όπως τον Jafar να φιλά τον Captain Hook, την Maleficent να σνιφάρει κόκα και άλλους χαρακτήρες από διάφορες ταινίες της Disney να εκδίδονται σε διάφορες πιο ενήλικες καταστάσεις από ότι τους έχουμε συνηθίσει.

Φυσικά όλοι οι πίνακες είναι προς πώληση (ήδη κάποιοι έχουν πουληθεί για $1600!). Οι πίνακες έχουν σαν κύριο σκοπό το να σοκάρουν παρά για όποια καλλιτεχνική καλαισθησία του πράγματος. Μπορείς να δεις τους πίνακες παρακάτω στη gallery.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*