Οι «Big Hero 6» γίνονται animated ταινία από την Disney

...

Γράφει η Βαρβάρα Κοντονή

Το γεγονός οτι η Disney είχε αγοράσει τρια χρόνια πριν την Marvel, φαίνεται πως τώρα άρχισε να γίνεται αντιληπτό, με την Disney να έχει θέσει σε κίνηση πλέον την animated μεταφορά του «Big Hero 6», ενός comic της Marvel στο οποίο πρωταγωνιστεί μια ομάδα σουπερ ηρώων που εκπαιδεύτηκαν από μια σειρά…πολιτικών και business people γνωστούς ως «Giri», την στιγμή που η Ιαπωνία αποφάσισε πως είχε μεγάλη ανάγκη από ένα τσούρμο φαντεζί υπερανθρώπων.

Το «Big Hero 6» αποτέλεσε το δημιούργημα των Steven T. Seagle και Duncan Rouleau, οι οποίοι το 1998 ξεκίνησαν την τοποθετημένη στο Τόκιο σειρά τους.  Το concept περιλάμβανε «μια ομάδα ηρώων με εξέχοντες χαρακτήρες, ένας εκ των οποίων ήταν και ο Hiro Hamada, ένα πιτσιρίκι που ασχολιόταν με την ρομποτική και είχε για φίλο και συνεργάτη τον BayMax, ένα τεράστιο ρομπότ.  Ο Hamada αποτέλεσε με την σειρά του μέλος της ομάδας, η οποία δρούσε σε μια τεχνολογικά προηγμένη πόλη με την ονομασία San Fransokyo».

O Don Hall ο οποίος έχει αναλάβει την δημιουργία της ταινίας (και ο οποίος σκηνοθέτησε το 2011 το «Winnie the Pooh»), δήλωσε μεταξύ άλλων: «Αναζητούσα κάτι που δεν ήταν και τόσο γνωστό, κάτι το οποίο θα ταίριαζε καλά με αυτό που κάνουμε.  Η ιδέα ενός παιδιού με ένα ρομπότ και η ανάπτυξη μιας αδελφικής σχεδόν, σχέσης μεταξύ τους, είναι πολύ ‘Disney’…Οι ιστορίες της Marvel γίνονται σε πραγματικούς κόσμους.  Εμείς αναζητήσαμε να κάνουμε κάτι, σε έναν κόσμο που θα κατασκευάζαμε μόνοι μας φέρνοντας και τις ιαπωνικές επιρροές, έτσι ώστε να μπλέξουμε αναγνωρισμένα ορόσημα, με την ιαπωνική αισθητική».

Την δική του όμως άποψη κατέθεσε και ο πρόεδρος της Marvel Comics, Joe Quesada: «Oι πλευρές της αφήγησης είναι φρενήρεις, και εσωτερικές.  Σε αυτό συμβάλει και η ιαπωνική κουλτούρα, τα manga και τα anime.  Υπάρχουν τεράστιοι δεινόσαυροι που εισβάλουν στην πόλη, τεράστια ρομπότ, νεανική μόδα και χαριτωμένα πράγματα στο πνεύμα της Hello Kitty».

Όλα αυτά μας φαίνονται σίγουρα ενδιαφέροντα για να λέμε την αλήθεια και από το πρώτο μικρό κλιπάκι που θα δεις και εσύ παρακάτω, μπορείς να πάρεις μια μικρή γεύση της γιαπωνέζικης, neon αισθητικής που όπως φαίνεται θα χαρακτηρίζει το animation.

Αν θες πάντως να μάθεις λίγα περισσότερα, τσέκαρε παρακάτω εκτός από το βιντεάκι, και την ανακοίνωση της Disney για την ταινία.

Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 7 Νοεμβρίου του 2014.

 

Βαρβάρα Κοντονή

Ερωτευμένη με τον κινηματογράφο από μικρή, παθιασμένη με τις εικόνες, τους ήχους, τις ιστορίες και την ομορφιά της 7ης Τέχνης, απολαμβάνω να γράφω με ένταση για αυτά που αγαπώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ