Γυρίσε κι εσύ το Empire Strikes Back!

Γράφει ο Δημήτρης Ασπρολούπος Για τη λίστα όλων των Filmmaking άρθρων κάντε κλικ εδώ Πριν καιρό είχαμε προβάλει στην ταινιοθήκη μας το Star Wars Episode IV: A...

[typography size=”17″ ]Γράφει ο Δημήτρης Ασπρολούπος[/typography]

Για τη λίστα όλων των Filmmaking άρθρων κάντε κλικ εδώ

Πριν καιρό είχαμε προβάλει στην ταινιοθήκη μας το Star Wars Episode IV: A New Hope Uncut που είναι μέρος του project Star Wars Uncut.

Η ταινία γυρίστηκε με τη συμμετοχή περίπου χιλίων fans, ανέβηκε στο Youtube και κατέληξε να έχει περίπου 3.000.000 views! Τώρα λοιπόν το project έβαλε πλώρη για την επόμενη (αριστουργηματική) ταινία της τριλογίας το “The Empire strikes Back”.

Οι κανόνες είναι απλοί, κάθε σκηνή πρέπει να έχει διάρκεια 15 δευτερόλεπτα, από τη στιγμή που θα καταχωρήσετε τη σκηνή που έχετε επιλέξει έχετε 30 μέρες για να την παραδώσετε και δεν χρειάζεται να ασχοληθείτε με το ήχο καθώς όπως και στο A New Hope ο ήχος θα είναι παρμένος από την αυθεντική ταινία γι’ αυτό πρέπει σε κάθε σκηνή να είστε ακριβείς ως προς το χρόνο και το τι συμβαίνει σε κάθε καρέ.

Προσοχή: Πρέπει αυτά που θα γυρίσετε να μην είναι ενήλικο υλικό για μπορούν να το απολαύσουν και παιδιά (όπως άλλωστε και το αυθεντικό) και συνίσταται να χρησιμοποιήσετε το φορμάτ των 16:9 με την υψηλότερη δυνατή ανάλυση που μπορείτε. Και φυσικά να μην φαίνονται στη σκηνή σας προϊόντα, logos η μάρκες καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει μηνύσεις.

Και τέλος μην ξεχνάτε να το απολαύσετε γιατί είναι πάνω απ΄ όλα ένα διασκεδαστικό-δημιουργικό project

Πολλές σκηνές έχουν ήδη καταχωρηθεί από άλλους κινηματογραφιστές και Star Wars fans αλλά μένουν αρκετές για να διαλέξετε και να δημιουργήσετε και να συμμετάσχετε σε ένα, κατά πως φαίνεται, επιτυχημένο project. Διαλέξτε εδώ μια από της σκηνές που απομένουν.

Η επίσημη σελίδα του project

Δείτε παρακάτω το trailer

Δημήτρης Ασπρολούπος

Αγαπώ τον Χίτσκοκ, τον Φιντσερ, τον Χάνεκε, τον αγγλικό ρεαλισμό και το σκανδιναβικό σινεμά αλλά παράλληλα έχω και ένα soft spot για τον Γουές Αντερσον.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ