Οι αντιπαραθέσεις γύρω από το Django Unchained

...

Από τότε που ο Tarantino έβγαλε το Reservoir Dogs οι δημοσιογράφοι του κάνουν ερωτήσεις συνέχεια για την βία στις ταινίες και στην κοινωνία εν γένει. Μάλιστα επαναλαμβάνοντας την παλαιολιθική πεποίθηση, υπονοούν ότι η βία στο σινεμά είναι κατά κάποιο τρόπο υπεύθυνη για τα πραγματικά περιστατικά βία που συμβαίνουν κατά καιρούς στις Η.Π.Α. Είναι λογικό λοιπόν ότι μετά από 25 χρονιά ο μεγάλος σκηνοθέτης έχει ακούσει πολλά.

Όταν λοιπόν ο δημοσιογράφος του Channel 4, Krishnan Guru-Murthy του παίρνει συνέντευξη για την νέα του ταινία η όποια μάλιστα είναι υποψήφια για 5 Oscar (μεταξύ των οποίων και για καλύτερη ταινία), ο Tarantino ξεσπά!,

Προσωπικά το θεωρό υποκριτικό από τα media να κατηγορούν τον σκηνοθέτη για τη βία στην κοινωνία μια και τα ίδια έχουν προβάλει τη βία με πολύ περισσότερο και καθημερινά μια και ο Tarantino βγάζει ταινίες κάθε 3 χρόνια έχω η τηλεόραση παρουσιάζει τα περιστατικά βίας πολύ συχνότερα.

Πάντως αυτό δεν είναι η πρώτα αντιπαράθεση που γίνεται με θέμα το Django Unchained. Στην ταινία το N-word ακούγεται 110 φορές και αυτό έχει προκαλέσει επίσης ένα σάλο στα media. Ο πρωταγωνιστής DiCaprio έχει ήδη απολογηθεί γι’ αυτό, αλλά η αλήθεια είναι ότι την εποχή που διαδραματίζεται η ταινία η λέξη αυτή χρησιμοποιούταν ευρέως.

Ακόμα και οι έξι αναμνηστικές κούκλες που βγήκαν για την ταινία κατηγορήθηκαν ότι θυμίζουν μια εποχή για την οποία κανείς δεν πρέπει να αστειεύεται λόγω της δουλεία που αποτελεί ένα σκοτείνο κεφάλαιο στην αμερικανική ιστορία. Και να θες πάντως δύσκολα να έχεις καλύτερο marketing απ’ αυτό!

Δείτε παρακάτω την συνέντευξη που ο δημοσιογράφος φέρνει τον Tarantino εκτός εαυτού

Δημήτρης Ασπρολούπος

Αγαπώ τον Χίτσκοκ, τον Φιντσερ, τον Χάνεκε, τον αγγλικό ρεαλισμό και το σκανδιναβικό σινεμά αλλά παράλληλα έχω και ένα soft spot για τον Γουές Αντερσον.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ