Προσδοκώ (;) την του Dr. Moreau Ανάστασιν

...

Γράφει ο Πέτρος Θεοδωρίδης

Το παιχνίδι του εμπορικού κινηματογράφου, είναι πλέον γνωστό και μάλλον έχει αρχίσει να κουράζει. Από το remake στο sequel και από το sequel στο prequel, έχουμε ταραχθεί στην επανάληψη. Και δεν είναι μόνο οι μεγάλες επιτυχίες και μεταφορές που μπήκαν στο στόχαστρο. Ακόμη και αποτυχημένες απόπειρες του παρελθόντος επανέρχονται. Όπως συμβαίνει και με το Νησί του Dr. Moreau το remake του οποίο κυνηγά η Warner Bros με παραγωγή Leonardo Di Caprio.

Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Herbert George Wells, η ιστορία σχετίζεται με τα πειράματα ενός επιστήμονα που επιδιώκει το συνδυασμό των γονιδίων ανθρώπων και ζώων σε νέα χιμαιρικά ήδη. Μια σειρά πειραμάτων, που από ένα σημείο και μετά εκτροχιάζεται οδηγώντας σε δύσκολες καταστάσεις.

Το 1996, επιχειρήθηκε ένα remake της ταινίας του 1977, με ονόματα όπως ο Marlo Brando, ο Van Kilmer και ο David Thewlis. Το αποτέλεσμα ήταν ένα έκτρωμα. Το πάθημα δεν έγινε όμως μάθημα, και το Hollywood ξανά προς τη δόξα τραβά. Λέγεται μάλιστα, πως το νέο remake του remake του remake κ.ο.κ. (ναι προηγήθηκαν και άλλες απόπειρες, ακόμη και πριν το 1977) θα επικαιροποιηθεί ώστε να έχει περισσότερη σχέση με την εποχή μας, μιας και το 2010 έχοντας παρέλθει, δε παραπέμπει πλέον σε σκηνικά επιστημονικής φαντασίας. Εν αναμονή λοιπόν για άλλη μια φορά, μήπως και γίνει το θαύμα και το remake προσπεράσει τις πρώτες μεταφορές, που ως είθισται ήταν και περιεκτικότερες περιεκτικότερες.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ