Σεμινάριο DSLR Filmmaking από την SAE αυτό το καλοκαίρι

Στα πλαίσια των διαλέξεων θα διδαχθείτε τις βασικές αρχές λειτουργίας μιας DSLR κάμερας, τις βασικές αρχές σκηνοθεσίας και θα συμμετέχετε σε ένα επαγγελματικό γύρισμα με ηθοποιούς, φώτα και ήχο.

sae-athens2Σύγχρονη κινηματογράφηση και DSLR μηχανές πάνε πακέτο τα τελευταία χρόνια, και η νέα πραγματικότητα απαιτεί από τους κινηματογραφιστές (παλιότερους ή επίδοξους) να γνωρίζουν τα εργαλεία και τις ιδιαιτερότητες του γυρίσματος με ψηφιακή Single Lens Reflect φωτογραφική μηχανή. Η SAE διοργανώνει καλοκαιρινό σεμινάριο πάνω σε αυτό ακριβώς το πεδίο και υπόσχεται μέσα από τέσσερις διαλέξεις, γύρισμα και μοντάζ να δώσει στους συμμετέχοντες μια καλή βάση γνωριμίας με το μέσο.

To σεμινάριο αποτελείται από 4 διαλέξεις με συνολική διάρκεια 20 ώρες (η κάθε διάλεξη διαρκεί 5 ώρες). Στα πλαίσια των διαλέξεων θα διδαχθείτε τις βασικές αρχές λειτουργίας μιας DSLR κάμερας, τις βασικές αρχές σκηνοθεσίας και θα συμμετέχετε σε ένα επαγγελματικό γύρισμα με ηθοποιούς, φώτα και ήχο. Στο τελικό στάδιο του σεμιναρίου θα πραγματοποιήσετε το δικό σας μοντάζ, με τη βοήθεια του εκπαιδευτή σας, δημιουργώντας τη δική σας εκδοχή της ταινίας και αξιοποιώντας το υλικό από το γύρισμα.

Σε ποιους απευθύνεται το σεμινάριο

-Σε όλους τους απόφοιτους κινηματογραφικών σχολών που επιθυμούν να αποκτήσουν μία hands – on εμπειρία στη διαδικασία παραγωγής μιας μικρής ταινίας με τη χρήση μιας από τις πιο κινηματογραφικά διαδεδομένες εκφάνσεις της ψηφιακής τεχνολογίας, την DSLR κάμερα.

-Σε αρχάριους κινηματογραφιστές που σκέφτονται να ασχοληθούν με τον κινηματογράφο και την ψηφιακή τεχνολογία.

-Σε ερασιτέχνες από άλλους καλλιτεχνικούς χώρους που θέλουν να αποκτήσουν εμπειρία όσον αφορά στη δημιουργία video content για κάθε χρήση.

-Σε πολύ νέους έφηβους που αγαπούν τη διαδικασία του κινηματογράφου και του βίντεο και αναρωτιούνται με τι μοιάζει ο μαγικός κόσμος της δημιουργίας μιας ταινίας με τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας.

 14670_SAE_Reception

Οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να αποκτήσουν εμπειρία πάνω στην κατασκευή μιας ταινίας σε σύντομο χρονικό διάστημα, περνώντας από όλα τα στάδια της παραγωγής. Παράλληλα, θα έχουν τη δυνατότητα να συνεργαστούν με άρτια καταρτισμένους επαγγελματίες και να ρωτήσουν, τη στιγμή της διαδικασίας του γυρίσματος, οποιαδήποτε ερώτηση σχετική με τα “μυστικά” του κινηματογράφου. Τέλος, θα μπορέσουν να καταλάβουν πόσο κοντά στον καθένα έχει έρθει η καλλιτεχνική οπτικοακουστική δημιουργία τώρα που η ψηφιακή τεχνολογία έχει γίνει όλο και πιο οικονομικά προσιτή σε όλους.

Ενδεικτική θεματολογία

Εισαγωγή στον χειρισμό Digital SLR κάμερας

Βασικές αρχές σκηνοθεσίας

Βασικές αρχές φακών – φωτισμού

Παρακολούθηση γυρίσματος με interactive διαδικασία ερωτοαπαντήσεων

Βασικές αρχές μοντάζ

Παρακολούθηση μοντάζ στο πιο λογισμικό της Apple, Final Cut Pro X

Πρακτική άσκηση μοντάζ

Χρηστικές πληροφορίες

Οι διαλέξεις θα λάβουν χώρα στην SAE (Κοραή 2, Μοσχάτο) στις 27-28 Ιουνίου και 4-5 Ιουλίου (Παρασκευές 17.00-22.00 και Σάββατα 11.00-16.00). Εισηγητές θα είναι οι Στέλιος Αποστολόπουλος (σκηνοθέτης, δ. φωτογραφίας, οπερατέρ) και Ηλίας Παναρίτης (εκπαιδευτικός supervisor της SAE), ενώ ο Λευτέρης Χαρίτος (σκηνοθέτης κινηματογράφου/τηλεόρασης) θα συντονίζει το σεμινάριο. Για το κόστος, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την SAE Athens για ενημέρωση, πληροφόρηση και εφόσον το επιθυμείτε, ραντεβού με τον συντονιστή για ξενάγηση στις εγκαταστάσεις (τηλ: 210 3217661). Με την επιτυχημένη ολοκλήρωση του σεμιναρίου, λαμβάνεται πιστοποιητικό παρακολούθησης. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ