Το World of Warcraft γίνεται ταινία από τον Duncan Jones

...

Γράφει η Βαρβάρα Κοντονή

Τον Duncan Jones τον γνωρίσαμε πριν από μερικά χρόνια και συγκεκριμένα το 2009, όταν και έκανε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με μια από τις καλύτερες, sci-fi ταινίες των τελευταίων ετών.  Το «Μoon» αποτέλεσε την ταινία με την οποία μας συστήθηκε, παρουσιάζοντάς μας ταυτόχρονα έναν ανεπανάληπτο, Sam Rockwell.  Λίγο καιρό μετά ο Jones, επέστρεψε στα φαντασιακά λημέρια, σκηνοθετώντας τον Jake Gyllenhaal στο «Source Code», μια ταινία που απέσπασε θετικές αντιδράσεις από κοινό και κριτικούς.  Τώρα, ο γιόκας του David Bowie είναι έτοιμος να κάνει δυναμική επανεμφάνιση, μπλέκοντας τον εαυτό του σε πολύ πιο…τερατώδη μονοπάτια.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, η Warner Bros., έδωσε ήδη το πράσινο φως στον σκηνοθέτη, προκειμένου να μεταφέρει στο κινηματογραφικό πανί ένα, από τα πιο επιτυχημένα και πιο πολυπαιγμένα video games που δημιουργήθηκαν ποτέ: του World of Warcraft!

Ο Jones πάντως, δεν έχασε καιρό, και παραδέχθηκε την εμπλοκή του εμμέσως, πλην σαφώς στο $100 εκατομμυρίων(!) project της Warner, τουιτάροντας τα εξής: «The gauntlet was thrown down ages ago». «Can you make a proper MOVIE of a video game. I’ve always said it’s possible. Got to DO it now! ;)».

Όπως όλα δείχνουν πάντως, η κολλοσιαία, εταιρεία παραγωγής, ήθελε από καιρό να καταστήσει γνωστό τον αχανή και μαγικό κόσμο του Warcraft και στο φιλοθεάμον κοινό, έχοντας προσλάβει σε πρώτη φάση τον Sam Raimi, ο οποίος όμως λίγο αργότερα παράτησε αυτή την σκηνοθετική ιδέα.

Αν και μέχρι τώρα δεν γνωρίζουμε τίποτα για το cast, ξέρουμε εντούτοις οτι η ταινία αναμένεται να είναι έτοιμη γύρω στο 2015 (για να δω τους νερντ-οργασμούς σας παρακαλώ), και οτι επίσης ένα σενάριο από τον Charles Leavitt, σεναριογράφο του «Blood Diamond», είναι ήδη έτοιμο.  Έκπληξη βέβαια προκαλούν οι ψίθυροι για πρωταγωνιστικό ρόλο του Johnny Depp, κάτι όμως που θα το μάθουμε με τον καιρό, ακριβώς όπως και όλες τις άλλες λεπτομέρεις, με τις οποίες θα σας κρατάμε ενήμερους.

Βαρβάρα Κοντονή

Ερωτευμένη με τον κινηματογράφο από μικρή, παθιασμένη με τις εικόνες, τους ήχους, τις ιστορίες και την ομορφιά της 7ης Τέχνης, απολαμβάνω να γράφω με ένταση για αυτά που αγαπώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ