Στα σκαριά το sequel του «Eastern Promises»;

...

Γράφει η Βαρβάρα Κοντονή

Έπειτα από την μεγάλη απήχηση του «A History of Violence» του David Cronenberg (μια ταινία η οποία χαρακτηρίστηκε και ως η πιο mainstream του), ο σκηνοθέτης επέστρεψε λίγο αργότερα με το mob-ίστικης φύσεως «Eastern Promises» και πρωταγωνιστή για ακόμη μια φορά έναν Viggo Mortensen, διαφορετικό από ότι τον είχαμε μέχρι τότε συνηθίσει.  Με ένα φουλ στα τατουάζ, μυώδες σώμα, ρώσικη προφορά και πολύ στυλ, ο Mortensen υποδύθηκε ιδανικά τον μυστήριο Nikolai ο οποίος εκτελούσε (κυριολεκτικά) χρέη για τον αρχηγό της ρώσικης μαφίας στο Λονδίνο.  Η ερμηνεία του είχε προταθεί μάλιστα και για Oscar Α’ Ανδρικού Ρόλου, ενώ ήδη από τότε είχαν ξεκινήσει φήμες σχετικά με ένα ενδεχόμενο sequel της ταινίας.

Τελικά όπως όλα δείχνουν και σύμφωνα με το Vulture, ολόκληρο το cast της πρώτης ταινίας συμφώνησε τελικά (ή υποσχέθηκε) να επιστρέψει για το «Eastern Promises 2» (αν βέβαια είναι αυτός ο τίτλος).

Ο Cronenberg θα σκηνοθετήσει και πάλι το σενάριο του Steven Knight (σεναριογράφο και στη ταινία του 2007) με τον Mortensen να κρατάει τον ρόλο του, όπως επίσης και τον Vincent Cassel να κρατάει αυτόν του Kirill.  Όσον αφορά την παρουσία της Naomi Watts τίποτα δεν είναι σίγουρο, καθώς μιας και ο ρόλος της δεν ήταν αυτός που έκλεβε τις εντυπώσεις (κακά τα ψέματα) κανείς δε ξέρει αν θα επιστρέψει για ακόμη μια φορά.

Σύμφωνα και με όσα δήλωσε ο ίδιος ο Cronenbergh, η ταινία θα συνεχίσει την ιστορία της από εκεί που μας άφησε η προηγούμενη.  Τώρα θα βρούμε τον Nikolai να έχει σκαρφαλώσει στην υψηλότερη θέση του δολοφονικού αυτού συνδικάτου, κρατώντας την ιεραρχία στο πλευρό του γιου, του πρώην αφεντικού του, δηλαδή του Kirill.

Εμείς απλά αναμένουμε για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το επερχόμενο project του Cronenberg και ελπίζουμε και αυτή η προσπάθεια, να είναι εξίσου καλή και badass όπως και η πρώτη.

Βαρβάρα Κοντονή

Ερωτευμένη με τον κινηματογράφο από μικρή, παθιασμένη με τις εικόνες, τους ήχους, τις ιστορίες και την ομορφιά της 7ης Τέχνης, απολαμβάνω να γράφω με ένταση για αυτά που αγαπώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ