Τα workshops του Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου

Γράφει ο Γιώργος Κόκουβας Ήρθε επιτέλους η σειρά της Αθήνας να αποτελέσει στάση του ταξιδιού που πραγματοποιεί από το 2006 το Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου. Λίγες...

feature-img-athens-570Γράφει ο Γιώργος Κόκουβας

Ήρθε επιτέλους η σειρά της Αθήνας να αποτελέσει στάση του ταξιδιού που πραγματοποιεί από το 2006 το Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου. Λίγες εβδομάδες πριν την κύρια φετινή του διοργάνωση που θα διεξαχθεί στο Παρίσι, το ÉCU (The European Independent Film Festival) με δεκάδες ταινίες από ανεξάρτητους δημιουργούς 12 διαφορετικών εθνικοτήτων καταφθάνει στην ελληνική πρωτεύουσα για να μας δώσει μια γερή, τριήμερη γεύση από τις πιο ενδιαφέρουσες νέες παραγωγές του indie cinema.

Στο πλαίσιο του ÉCU On the road, όμως, πέρα από τις προβολές των ταινιών, που θα διεξάγονται κάθε απόγευμα από τις 17 ως τις 19 Φεβρουαρίου στις 19.15, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε και τρεις ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις – workshops, ιδιαίτερα χρήσιμες για τους επίδοξους κινηματογραφιστές.

Συγκεκριμένα, τα απογεύματα του «Ανεξάρτητου τριημέρου», στις 18.00 και για μία ώρα, θα παρακολουθήσουμε στο gig space του SIX D.O.G.S. (Αβραμιώτου 6) δύο workshops και μια παρουσίαση αφενός θεωρητικού ενδιαφέροντος και αφετέρου πρακτικής χρησιμότητας, με ομιλητές τον βραβευμένο σκηνοθέτη Σωκράτη Αλαφούζο και τον πρόεδρο του Φεστιβάλ, Scott Hillier.

Την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου στις 18.00, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης της ταινίας «Μικρός Βασιλιάς» που θα διαγωνιστεί φέτος στην διοργάνωση του European Independent Film Festival, Σωκράτης Αλαφούζος θα παρουσιάσει worshop με θέμα «”Από τη σκέψη στην οθόνη” – Όνειρα στην πράξη».

Την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου στις 18.00, και πάλι ο Σωκράτης Αλαφούζος, γνωρίζοντας τις υποχρεώσεις και τις ιδιαιτερότητες και των δύο «πόστων» θα μιλήσει για την συνεργασία σκηνοθέτη και ηθοποιού σε ένα workshop “Υποκριτική στον κινηματογράφο”.

Επίσης, την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου και ώρα 18.00-19.00 θα πραγματοποιηθεί μια παρουσίαση του Europe Direct του Δήμου Αθηναίων με θέμα «Ε.Ε. και Ανεξάρτητος Κινηματογράφος, 2014-2020». Πρόκειται για μια ενημέρωση σχετικά με τις δυνατότητες χρηματοδότησης που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση στους ανεξάρτητους δημιουργούς, με εξαιρετικά χρήσιμες πληροφορίες για το χάος που καλείται να αντιμετωπίσει ένας νέος κινηματογραφιστής απέναντι στην γραφειοκρατία των επιδοτήσεων.

Η είσοδος στα workshops, την παρουσίαση, αλλά και στις προβολές (19.15-23.00) θα είναι ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προβολές και τη διοργάνωση δείτε το σχετικό δημοσίευμα του reel.gr και επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου. Δείτε επίσης εδώ την σχετική μας ανάρτηση για την σχέση σκηνοθέτη-ηθοποιού και παρακάτω, δείτε το όμορφο video-παρουσίαση των λόγων που θεωρούμε ότι το Φεστιβάλ είναι παραπάνω από καλοδεχούμενο στην Αθήνα.

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα προβολών του ECU

Δείτε όλα τα άρθρα του Filmmaking

Δημήτρης Ασπρολούπος

Αγαπώ τον Χίτσκοκ, τον Φιντσερ, τον Χάνεκε, τον αγγλικό ρεαλισμό και το σκανδιναβικό σινεμά αλλά παράλληλα έχω και ένα soft spot για τον Γουές Αντερσον.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ