Έφυγε από την ζωή η ηθοποιός Joan Fontaine

Γράφει η Δανάη Σωπασή Η φετινή χρονιά αποδεικνύεται, ειδικά στο τέλος της, άσχημη για τις μεγάλες μορφές του cinema. Μετά τον Peter O’Toole άλλος ένας αποχαιρετισμός σημαδεύει το...

Γράφει η Δανάη Σωπασή

Annex - Fontaine, Joan_01Η φετινή χρονιά αποδεικνύεται, ειδικά στο τέλος της, άσχημη για τις μεγάλες μορφές του cinema. Μετά τον Peter O’Toole άλλος ένας αποχαιρετισμός σημαδεύει το 2013 πάλι από τον κλασσικό κινηματογράφο. Έφυγε την Κυριακή από την ζωή η Joan Fontaine. Όπως ανακοινώθηκε από τον οικογενειακό φίλο Νόελ Μποτέλ, η Joan «έφυγε» από φυσικά αίτια στην οικία της στην Καλιφόρνια. Η 96χρονη ηθοποιός δεν σταμάτησε να αφιερώνεται στην υποκριτική με πολυάριθμες δημιουργίες από τα τέλη της δεκαετίας του ‘30 μέχρι και το 1994 που συμμετείχε σε τηλεοπτικές κυρίως παραγωγές. Πιο γνωστές και χαρακτηριστικές της ερμηνείες είναι στις ταινίες του Χίτσκοκ με διασημότερες την πρωταγωνιστική της ερμηνεία στις ταινίες: Ρεβέκκα του 1940 και Υποψίες του 1941.

Ειδικότερα για την ταινία Υποψίες, η Joan έχει βραβευτεί με το Όσκαρ ερμηνείας, ενώ έχει βραβευτεί και με το καλύτερο βραβείο πρωταγωνιστικού ρόλου για μια ταινία του Χίτσκοκ. Η Joan ήταν επίσης γνωστή για την κόντρα της με την αδερφή της και επίσης ηθοποιό Olivia de Havilland. Μέχρι σήμερα η  Joan και η Olivia είναι οι μόνες αδερφές που έχουν κερδίσει το βραβείο της Ακαδημίας για πρώτο ρόλο.

Δείτε παρακάτω μια από τις πιο γνωστές σκηνές της από τη Ρεβέκκα του Χίτσκοκ

Συντακτική ομάδα του Reel.gr

Αγαπάμε τον κινηματογράφο και όλα του τα είδη χωρίς διακρίσεις και κουλτουριάρικες αγκυλώσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ