Στο έβδομο επεισόδιο της έκτης σεζόν του “Game of Thrones” ένας χαρακτήρας επιστρέφει

"The Broken Man"

Προσοχή, SPOILER ALERT !!

Το “Game of Thrones” της εβδομάδας αυτής πήρε μια καινούρια κατεύθυνση με την επιστροφή ενός χαρακτήρα που νομίζαμε ότι μας είχε αφήσει χρόνους – τον Hound ! Αν και το επεισόδιο δεν μας έδωσε και πολλά από άποψη δράσης, αλλά είχε αρκετές ενδιαφέρουσες σκηνές. Άλλωστε, όπως έχουμε ξαναπεί δεν χρειάζεται κάθε επεισόδιο να φέρνει τον κακό χαμό για να θεωρείται καλό, ίσα που τις περισσότερες φορές χαιρόμαστε εξίσου να βλέπουμε την πορεία κάποιων χαρακτήρων ή και – όπως στην προκειμένη περίπτωση- την επιστροφή κάποιων παλιών.

Ας αρχίσουμε όμως με το King’s Landing, τον High Sparrow, την Margaery, και την γιαγιά της, Olenna. Ευτυχώς δεν είχαμε ανιαρούς θρησκευτικούς μονολόγους όπως ίσως περιμέναμε, αλλά είμαστε πλέον βέβαιοι ότι ο High Sparrow επιθυμεί να χειραγωγήσει τους υψηλόβαθμους του Βασιλείου για δικά του συμφέροντα. Στην αρχή είχαμε σχεδόν πειστεί ότι αυτός απλά ήθελε να διαδώσει όσο περισσότερες θρησκευτικές σαχλαμάρες μπορούσε σε όλη την έκταση της πόλης, αλλά απλά θέλει να έχει τον έλεγχο : αυτό φάνηκε και από την ύπουλη παρατήρηση που έκανε στην Margaery σχετικά με το ότι έχει καθυστερήσει να μείνει έγκυος από το Βασιλιά Tommen και να συνεχιστεί έτσι παραδοσιακά η πορεία του θρόνου του King’s Landing. Η Margaery νιώθει να απειλείται από τον High Sparrow όταν αυτός λέει ότι η γιαγιά της, Olenna Tyrell δεν είναι και πολύ ασφαλής πια κι εκεί είναι που επιβεβαιώνουμε το γεγονός ότι η Margaery υποκρίνεται όλη την ώρα ότι είναι με το μέρος των θρησκευτικών/φανατικών προκειμένου να σώσει την οικογένειά της (δεν είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να πούμε και το ίδιο για τον “αγαθό” Tommen).

6x07-The-Broken-Man-game-of-thrones-39669790-1280-720

Όπως είχαμε πει και στο προηγούμενο επεισόδιο βέβαια, φαίνεται ακόμα σαν οι δημιουργοί της σειράς να στρετσάρουν τις σκηνές στο King’s Landing προκειμένου να γεμίσουν τηλεοπτικό χρόνο – το οποίο και πάλι δεν βγάζει νόημα, μιας και τα επεισόδια έχουν πλέον 45 μονάχα λεπτά “καθαρό” τηλεοπτικό χρόνο. Ωστόσο, ευχαριστηθήκαμε πολύ τη σκηνή μεταξύ Cersei και Olenna, όπου η τελευταία βάζει την πρώτη στη θέση της, κάτι που το περιμέναμε πολύ καιρό και ήταν κάτι που άξιζε στην Cersei εδώ που τα λέμε. Αυτή έχει καταλάβει ότι πρέπει να πάρει με το μέρος της τους Tyrells καθώς χρειάζεται το στρατό τους και τη βοήθειά τους εν γένει αν πρόκειται να νικήσει τον πόλεμο που σκοπεύει να αρχίσει ενάντια στον High Sparrow. Ωστόσο, δεν φαίνεται να τα έχει οργανώσει και τόσο καλά ως προς αυτήν την κατεύθυνση μιας και ο Jaime λείπει και η Olenna ετοιμάζεται να φύγει, κι έτσι δεν της απομένουν και ιδιαίτερα πολλοί σύμμαχοι στην πόλη – αν της απομένουν καν. Παρόλα αυτά, η έλλειψη οργάνωσης και σχεδίου δεν είναι καθόλου στο χαρακτήρα της Cersei Lannister, άρα περιμένουμε να υπάρχει ένα masterplan από πίσω, το οποίο πιθανό να μας αποκαλυφθεί στα τρία εναπομείναντα επεισόδια αυτής της σεζόν. Και μην ξεχνάτε ότι το όγδοο επεισόδιο που θα δούμε την ερχόμενη εβδομάδα, πρέπει να είναι το πιο εντυπωσιακό της σεζόν αυτής – αν κρίνουμε από τα όγδοα επεισόδια των προηγούμενων κύκλων της σειράς.

Στα Riverlands τώρα, έχουμε τον Jaime Lannister με την επίσημη πανοπλία του και με τον -όχι και τόσο σοβαροφανή ή αξιοπρεπή- στρατό των Frey μπροστά από το κάστρο στο Riverrun, όπου βρίσκονται προκειμένου να απειλήσουν τον Blackfish και να πάρουν πάλι πίσω την περιοχή. Ο Brynden “Blackfish” Tully όμως είναι άνετος και ψύχραιμος και καθόλου πρόθυμος να δώσει πίσω το κάστρο του. Σε αυτό το σημείο λυπόμαστε λίγο τον Jaime που ουσιαστικά δεν έχει πετύχει και τίποτα αυτή τη σεζόν. Από οριακά πανούργος, έχει καταλήξει σε έναν οριακά αποτυχημένο αρχηγό στρατού και δεν θεωρούμε ότι του αξίζει.

got6706

Στο μακρινό Volantis εντωμεταξύ, οι Yara και ο Theon συνομιλούν και αποφασίζουν να κατευτθυνθούν προς το Meereen και να βρουν την Daenerys, ζητώντας έτσι την συμμαχία της ώστε να πάρουν πίσω τα Iron Islands από τον κακό θείο τους, Euron. Αν προλάβουν βέβαια να φτάσουν στο Meereen πριν φτάσει ο Euron πρώτα – αν και για να γίνει το τελευταίο, αν θυμόμαστε καλά και από το έκτο επεισόδιο, αυτός πρέπει πρώτα να φτιάξει “1000 καράβια”. Κάτι το οποίο στο μεσαίωνα θα έπαιρνε ένα αρκετά μεγάλο διάστημα για να συμβεί και αν το κάνουν μέχρι και το 10ο επεισόδιο της σεζόν αυτής, θα το βρούμε κάπως γελοίο. Δεν μπορούμε φυσικά σε αυτή τη σκηνή παρά να νιώσουμε άσχημα για τον Theon, μιας και γνωρίζουμε ότι ένα πράγμα που θα απολάμβανε ιδιαίτερα ο παλιός Theon θα ήταν ένα δωμάτιο γεμάτο με γυμνές γυναίκες, κάτι που τώρα, έτσι όπως έχουν τα πράγματα, δεν φαίνεται να τον διασκεδάζει και τόσο..

Μια επίσης μικρή σκηνή, αλλά μας αρκετή ώστε να μας κόψει την ανάσα ήταν αυτή στο Braavos με την Arya να οργανώνει στα γρήγορα την επιστροφή της στο Westeros. Κι ενώ αράζει σε μια γέφυρα για να αγναντέψει το άγαλμα του Titan (Κολοσσός-της-Ρόδου-alert) μια τελευταία φορά- ώπα ένα λεπτό. Τι πάει να πει “αράζει” ; Γνωρίζει ότι το Faceless Men community είναι πλέον εναντίον της, μιας και δεν εξετέλεσε την αποστολή της, και αυτή απλά αράζει σε δημόσια θέα; Κάπως απρόσεχτη την κόβουμε και κάτι τέτοιες κινήσεις της γίνονται στο σενάριο, υποθέτουμε, για να μας υπενθυμίσουν την ηλικία της πιο πολύ, ότι αυτή είναι ακόμα ένα έφηβο κορίτσι που δεν έχει την πονηριά ή την εμπειρία ενός ενήλικα, παρά τα όσα έχει περάσει. Κάπου εκεί που αγναντεύει ανέμελη λοιπόν, έρχεται η Waif και σε μια σχεδόν τρομακτική σκηνή της χώνει μαχαιριά και αυτή πέφτει στο νερό κάτω από τη γέφυρα. Ξεφυσάμε με ανακούφιση όμως όταν η Arya βγαίνει ζωντανή από το νερό και περιφέρεται με τα αίματα σε ένα Braavos που την κοιτάει με μισό μάτι. Το επόμενο επεισόδιο λέγεται “No One” και είμαστε σίγουροι ότι θα έχει να κάνει πολύ με την Arya, οπότε καθόμαστε σε αναμμένα κάρβουνα μέχρι τότε.got6070005

Στο Βορρά τώρα, οι Jon Snow, Sansa και Daavos που περιφέρονται από κάστρο σε κάστρο προσπαθώντας να πείσουν τους πάντες να πολεμήσουν γι αυτούς. Δεν χρειάστηκαν πολλά για να πείσουν τους wildlings να πολεμήσουν γι αυτούς, αλλά το θέμα είναι να μαζέψουν όσο περισσότερο στρατό γίνεται γιατί, αργά ή γρήγορα θα αναγκαστούν να πολεμήσουν τους Boltons έτσι κι αλλιώς. Το θέμα είναι ότι η μικρή (αλλά τρομερή) Lady Lyanna Mormont δεν τους έδωσε παρά ένα μικρό αριθμό στρατιωτών, και ο Lord Robett Glover αρνήθηκε τη συνδρομή του σε μια σκηνή που μας εκνεύρισε λίγο, μιας και κατηγόρησε τον Robb Stark ότι άφησε το Winterfell να το καταλάβουν οι Ironborns. Μα, τι να έκανε δηλαδή, αφού πολεμούσε σε πολλά μέτωπα και εντέλει κατέληξε νεκρός.Επίσης,  δεν μπορούμε παρά να αναρωτηθούμε : Γιατί ασχολούμαστε ακόμα με την ανιαρή (πλέον) Daenerys ενώ υπάρχει η τρομερή πιτσιρίκα Lyanna Mormont – που έχει κιόλας όλο τον ρεαλισμό και την κυνικότητα στη σκέψη που λείπει από την Daenerys;

Δεν μας ξέφυγε και το γράμμα που έγραψε η Sansa σε άγνωστο παραλήπτη μέχρι στιγμής με άγνωστο περιεχόμενο – ωστόσο εικάζουμε ότι απευθύνεται στον Petyr “Littlefinger” Baelish.

Για το τέλος αφήσαμε το καλύτερο : o Sandor Clegane, ο αγαπημένος μας Hound δηλαδή, φαίνεται να επέζησε από τα τραύματά του, και ζει ανάμεσα σε μερικούς χωρικούς κάνοντας τίμιες δουλειές, μάλλον για πρώτη φορά στη ζωή του. Και κάπου εδώ έχουμε τον ρόλο του Ian McShane που όλοι τόσο περιμέναμε. Βέβαια, ο χαρακτήρας του, Ray, είναι μάλλον πολύ φιλειρηνιστής για το “Game of Thrones”, οπότε σκοτώνεται αυτός και όλο του το σινάφι στο τέλος του επεισοδίου – κάτι που εξοργίζει φυσικά τον Hound και του αναζωπυρώνει την παλιά του δίψα για εκδίκηση.

Μαρίνα Βερλέκη

Η Μαρίνα είναι ένας αποτυχημένος κλώνος stormtrooper, επομένως περιορίζεται στο να γράφει και να σχολιάζει συνεχώς. Αλλά κατά βάθος θα ήθελε να είναι το σκισμένο all-star του Mark Renton.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ