Το όγδοο επεισόδιο της έκτης σεζόν «Game of Thrones» δεν μας συντάραξε όσο θα θέλαμε

"No One"

Το «Game of Thrones» μας έχει συνηθίσει σε τρανταχτά όγδοα επεισόδια της εκάστοτε σεζόν (μπορεί κανείς να ξεχάσει το περυσινό «Hardhome«, άλλωστε ;) και τώρα αυτό μας απογοήτευσε κάπως. Δεν είναι από τα χειρότερα του κύκλου, αλλά δεν εντάσσεται με τίποτα στα καλύτερα της σειράς. Οι «WTF» στιγμές είναι κάμποσες και υπάρχει και η αίσθηση ότι αυτή η σεζόν σχεδόν τελείωσε και δεν μας έκανε να νιώσουμε πολλά – ε, έχουμε τώρα μεγάλες απαιτήσεις και προσδοκίες από τα εναπομείναντα δύο επεισόδια του έκτου κύκλου της επικής σειράς του HBO (τα οποία αναμένεται να είναι και πάνω από μια ώρα σε διάρκεια, για να δούμε).

Προσοχή, SPOILER ALERT!!

Αρχίζουμε με το King’s Landing και τη φράση που ξεστόμισε η Cersei – «I choose violence». Ανάσταση πια κυρά μου. Περιμέναμε την παλιά δυναμική Cersei τόσα επεισόδια τώρα και πάλι δεν πήραμε τη γερή δόση μας. Ναι, χρησιμοποίησε τον zombie-Mountain (που είναι πάντα απολαυστικό να τον βλέπουμε σε δράση) για να αποκεφαλίσει με Fatality κίνηση έναν εκ των Sparrows, αλλά και πάλι κάτι λείπει : Δεν περιμέναμε να κοτέψουν έτσι οι ιερείς/πιστοί της Faith, ειδικά ο Lancel περιμέναμε να δείξει περισσότερο τσαγανό. Κι επίσης ΠΟΤΕ θα δούμε πώς είναι ο Gregor/zombie-Mountain κάτω από τη μάσκα;;

Κατά τα άλλα, ο High Sparrow εξακολουθεί να μας σπάει τα νεύρα, μιας και δασκάλεψε τον Tommen να καταργήσει το trial by combat, μιας και δεν είναι αρκετά ειρηνικό μέσο γι αυτόν επίλυσης διαφορών και απονομής δικαιοσύνης. Εντάξει δεν είναι, αλλά τώρα η Cersei δεν μπορεί να βάλει μπροστά τον Mountain να παλέψει και να νικήσει για λογαριασμό της, άρα δεν έχει και πολλές ελπίδες στην regular δίκη που θα γίνει γι αυτήν και τον Loras. Τέλος, εκεί που ο Qyburn της ψιθυρίζει γι αυτήν την «φήμη» που τον έβαλε να ψάξει, τι να εννοεί άραγε, τους δράκους; Τους White Walkers; Η, το πιο πιθανό από όλα, την wildfire που υπάρχει σε αφθονία κάτω από την πόλη με την οποία μπορεί η Cersei να την ανατινάξει σε λίγα λεπτά; Δεν έχει και πολλές άλλες επιλογές αν θέλει να την βγάλει (σχεδόν) καθαρή.

Haf--or-J--l--us-Bjoernsson-as-The-Mountain-and-Lena-Headey-as-Cersei-Lannister-in-Game-of-Thrones-Season-6-Episode-8

Στα Riverlands τώρα έχουμε δύο ωραίες σκηνές μεταξύ των Podrick και Bronn (πάντα διασκεδαστικός), αλλά και Brienne και Jaime. Ειδικά η σκηνή των δύο τελευταίων ήταν πολύ όμορφη, έμοιαζαν σχεδόν με δύο επαγγελματίες στο γραφείο τους να θέλουν να την πέσουν ο ένας στον άλλο, αλλά  να μην το κάνουν γιατί βρίσκονται εν ώρα εργασίας. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι αυτοί οι δύο τρέφουν ερωτικά αισθήματα ο ένας για τον άλλο, αλλά σίγουρα έχουν άπειρο σεβασμό ο ένας για τον άλλον, κυρίως ως φίλοι. η σκηνή που είχε ο Jaime με τον Edmure ήταν επίσης πολύ καλή, μιας κι έτσι είδαμε λίγο αυτόν τον Jaime που είναι κάπως κόπανος και μας είχε λείψει αυτή του η πλευρά, γιατί πολλή καλοσύνη έπεσε τελευταία.

Η φάση που μας ξενέρωσε κυρίως στα Riverlands ήταν ο Blackfish (κάπου εδώ θα συμφωνήσουν και αρκετοί αναγνώστες των βιβλίων) και η βλακεία του. Μια σειρά παρορμητικών αποφάσεων καταλήγουν στο να φύγει το Riverrun από την κατοχή του και ξανά πίσω στους Frey, αλλά με τον ίδιο νεκρό κιόλας. Αυτό είναι κάπως ενοχλητικό, μιας και η σειρά το έχει ξανακάνει αυτό : να φέρει δηλαδή πίσω έναν χαρακτήρα από τα παλιά και να μην προλάβει αυτός να κάνει και πολλά πριν τον σκοτώσει. Είναι σα να φέρνουν πίσω χαρακτήρες ίσα μόνο για να «κλείσουν» την ιστορία τους ώστε να μη δημιουργούνται απορίες και κενά αφού τελειώσει η σειρά.

Παραμένουμε στα Riverlands για να ξενερώσουμε λίγο παραπάνω με την ιστορία του Hound. Μας έδωσε ένα ωραίο τέλος στο έβδομο επεισόδιο και μας κράτησε σε αναμμένα κάρβουνα για να πάρει μια τόσο νερόβραστη «εκδίκηση»; Καταρχήν δεν είναι καν η Brotherhood Without Banners αυτοί οι «άγνωστοι» του προηγούμενου επεισοδίου. Κι εδώ το μόνο που πραγματικά αξίζει να πούμε είναι το εξής: υπάρχει μια θεωρία που λέγεται The Lady Stoneheart theory. Είναι πολύ δημοφιλής και, μέχρι πρότινος, έμοιαζε απίθανη να πάρει σάρκα και οστά στη σειρά τελικά. Σύμφωνα με αυτήν, η Catelyn Stark επιστρέφει στη ζωή (σε zombie βερσιόν) και διατάζει έναν στρατό από επαναστάτες ονόματι Brotherhood Without Banners να εκδικηθούν για τους φόνους των Starks. Η θεωρία αυτή έμοιαζε για λίγο καταδικασμένη, μιας και θεωρήσαμε ότι η Brotherhood αυτή ήταν οι τύποι που σκότωσαν το γκρουπ του Sandor Clegane/Hound. Εδώ όμως μάθαμε ότι οι άντρες αυτοί δεν δρουν υπό τις εντολές της Bortherhood. Αυτό σημαίνει ότι και πάλι κάποιον υπακούνε, και θα μπορούσαν να είναι και αυτοί μέρος του σχεδίου της Lady Stoneheart προκειμένου να πάρουν εκδίκηση για τόσους χαμένους Starks.

BN-OL403_ep8Ary_J_20160612222748

Το Meereen αυτό το επεισόδιο μας έδωσε μια ωραία σκηνή μεταξύ Tyrion και Varys και άλλη μια ωραία μεταξύ Tyrion-Missandei-Greyworm. Και οι δύο αυτές σκηνές ήταν για να τονίσουν το ότι ο Tyrion είναι πράγματι ένας καλός (για την εποχή του) άνθρωπος και μας υπενθύμισε γιατί είναι ο αγαπημένος χαρακτήρας πολλών. Παρ’όλα αυτά, δεν μας έδωσε και κάτι καινούργ- ωπ, να έσκασε η Daenerys πάνω στον δράκο της, ακριβώς την ώρα που τα καράβια των Masters άρχισαν να κυκλώνουν απειλητικά την πόλη. Ε και τώρα ξέρετε, ο δράκος πετάει φωτιά και καίει εχθρούς σε στεριά και θάλασσα. Όχι, αυτό δεν το έδειξε στη σειρά, αλλά μπορούμε να το υποθέσουμε με εξαιρετική ευκολία. Όπως και ότι στο τελευταίο επεισόδιο η Daenerys θα κάνει χαμό απελευθερώνοντας και τους άλλους δύο δράκους της που φυλάει στο μπουντρούμι. Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι έχει καμιά ελπίδα πια η υπόθεσή της, μας κάνει να εκνευριζόμαστε και να χασμουριόμαστε από το πόσο προβλέψιμη και επαναλαμβανόμενη είναι πια. Game of Thrones, μπορούσες και καλύτερα.

Η Arya κλείνει ευχάριστα το επεισόδιο αυτό: καταφεύγει στην Lady Crane για να την περιθάλψει από τις πληγές που της έκανε η Waif, αλλά αυτή την βρίσκει, σκοτώνει την Lady Crane και καταδιώκει την Arya στα στενάκια του Braavos σε ένα πολύ απολαυστικό κυνηγητό. Εντέλει η Arya σκοτώνει την Waif (στα τυφλά, έτσι όπως έμαθε) και μόλις ανακηρύσσεται «No One» από τον Jaqen, αυτή δηλώνει Arya Stark of Winterfell και ότι πάει σπίτι. Και όχι, δεν είναι χαζό που ο Jaqen την αφήνει να φύγει έτσι απλά, ξέρει ότι απλά απελευθερώνει ένα «τέρας» στην ουσία. Ξέρει να γίνεται «Faceless», να βγάζει πρόσωπα και ξέρει να χειρίζεται και σπαθί. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι λυπόμαστε ήδη όλους όσους βρίσκονται στη λίστα της.

Μαρίνα Βερλέκη

Η Μαρίνα είναι ένας αποτυχημένος κλώνος stormtrooper, επομένως περιορίζεται στο να γράφει και να σχολιάζει συνεχώς. Αλλά κατά βάθος θα ήθελε να είναι το σκισμένο all-star του Mark Renton.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ