Τι συνέβη στο τρίτο επεισόδιο του «American Horror Story : Hotel»

"Mommy"

SPOILER ALERT!!

Αυτή η σεζόν του American Horror Story ήταν κάπως απογοητευτική μέχρι στιγμής και το επεισόδιο αυτό άρχισε με τον ίδιο απογοητευτικό τρόπο. Ήταν μια κάπως ατυχής επιλογή το να μπει αφηγητής στην αρχή του επεισοδίου η Chloe Sevigny, η οποία υποδύεται την Dr. Alex Lowe αυτή τη σεζόν. Πρόκειται για μία από τους πιο αδύναμους χαρακτήρες σε μια ήδη εύθραυστη σεζόν και ήταν αρκετά εύκολο για εκείνη να θολώσει το πεδίο του επεισοδίου με τη βαρεμάρα που προξένησε στην αρχή αυτού. Ο χαρακτήρας της είναι αγενής, βαρετός και ενοχλητικός ανά στιγμές. Τη λέει στη μητέρα ενός άρρωστου αγοριού επειδή δεν φρόντισε όσο θα έπρεπε το γιο της και την καθιστά όλο και πιο στεναχωρημένη και απεγνωσμένη με μια εμφανή ζήλια και κακία.

Κατά τη διάρκεια της αφήγησής της, ο θεατής θα μάθει περισσότερα για την Alex, την κατάθλιψή της και τις τάσεις αυτοκτονίας της από τότε που εξαφανίστηκε ο γιος της. Το κοινό υποτίθεται ότι πρέπει να συμπάσχει μαζί της, αλλά η νωθρότητα του χαρακτήρα της το κάνει αρκετά δύσκολο ώστε να νοιαστούμε γι αυτήν.

Όταν η Alex φεύγει από την οθόνη, η σειρά φαίνεται να εξελίσσεται με περισσότερη δυναμική ξανά. Αποκτά έτσι ο κύκλος αυτός υπόθεση επιτέλους, κι όχι μόνο αρκετό backstory – όχι ότι το τελευταίο δεν είναι απαραίτητο, αλλά είναι κουραστικό όταν επενδύεται πολύς τηλεοπτικός χρόνος πάνω σε αυτό.

7-33

Σε αυτό το επεισόδιο η Countess (Lady Gaga) μας περιγράφει το δαιμονικό της σχέδιο να παντρευτεί τον Will Drake (Cheyenne Jackson) για τα λεφτά του. Κι αν νομίζατε ότι είναι ήδη πλούσια και δεν τα έχει ανάγκη, κάνετε λάθος, γιατί αυτή τα έχασε όταν της τα πήρε ο Bernie Madoff – κάτι που μπορεί να ακουστεί εντελώς αστείο και ανόητο, μιας και πρόκειται για μια σεζόν τόσο πολύ αποσπασμένη από την πραγματικότητα και τον κόσμο που ζούμε, που μας φαίνεται παράξενο να διανοηθούμε ότι οι χαρακτήρες μας πάσχουν από προβλήματα βαθιά ριζωμένα στην πραγματικότητά μας.

Η Countess όμως έχει παίξει και αυτή το ρόλο της στο κακό αυτού του κόσμου, μιας και σκότωσε τον μοναδικό άντρα που αγάπησε ποτέ η τελευταία της ερωμένη – η Angela Bassett κάνει επιτέλους την εμφάνισή της ως Ramona Royale. Η Ramona είναι έτοιμη για εκδίκηση λοιπόν όπως λέει στον Donovan (Matt Bomer), μέχρι να… ξενερώσει όταν αυτός της αποκαλύψει ότι δεν της είναι ιδιαίτερα χρήσιμος μιας και πρόσφατα χώρισε από την Countess και δεν έχουν ιδιαίτερες επαφές.

Η τελευταία και κεντρική πλοκή του επεισοδίου επικεντρώνεται στον Donovan και τη μητέρα του, Iris (Kathy Bates). Οι δυο ηθοποιοί έχουν αρκετή χημεία μεταξύ τους και βοηθάει αυτό τη δυναμική σχέση των δύο χαρακτήρων μεταξύ τους. Η ιστορία τους είναι μια ιστορία αγάπης, μίσους και πολλών πληγών. Ο καθένας τους τα ρίχνει στον άλλον και καθετί κακό στις μέχρι τώρα ζωές τους και εντέλει είναι η αγάπη της μητέρας προς το γιο που την καταστρέφει. Ο Donovan τελευταία στιγμή όμως τρέχει στην αυτόχειρα μητέρα του, δίνοντάς της να πιει από το αίμα του ώστε να τη μετατρέψει σε βαμπίρ και να μη βιώσει αυτός τον πόνο που θα του προκαλούσε ο άδικος και πρόωρος χαμός της. Η ειρωνεία εδώ έγκειται στο ότι μια ζωή ο Donovan προσπαθούσε να αποφύγει την Iris, ακόμα κι όσο βρίσκονταν στο ίδιο κτίριο και σε μια στιγμή μέσα αυτός αποφασίζει να την κρατήσει δίπλα του για πάντα.

AMERICAN HORROR STORY -- "Mommy" Episode 503 (Airs Wednesday, October 21, 10:00 pm/ep) Pictured: Naomi Campbell as Claudia. CR: Suzanne Tenner/FX

Η μόνη σχέση η οποία έχει αποδείξει ότι αξίζει να την παρακολουθήσουμε περαιτέρω αυτή τη σεζόν είναι αυτή, μεταξύ του Donovan και της Iris. Μια μητέρα και ένας γιος που βρίσκονταν σε αντιπαράθεση μια ζωή. Η Iris φυσικά αγαπά το γιο της πιο πολύ από οτιδήποτε άλλο και θέλει ό,τι είναι καλύτερο για εκείνον, αλλά για κάποιο λόγο ποτέ δεν καταφέρνει να του το παρέχει – είτε γιατί δεν τον δάμασε ποτέ, είτε γιατί ήταν υπερπροστατευτική απέναντί του πολλές φορές. Η Bates δείχνει την εύθραυστη θέση στην οποία βρίσκεται, αλλά και τις αδυναμίες του χαρακτήρα της, καθιστώντας έτσι την Iris ένα πολύ ρεαλιστικό πρόσωπο. Σε αντίθεση λοιπόν με πολλούς άλλους χαρακτήρες, είναι εύκολο να νιώσει συναισθήματα ο τηλεθεατής για εκείνη, να τη λυπηθεί και να στεναχωρηθεί για το πού έχει φτάσει. Τώρα που όμως και αυτή θα γίνει πιθανότατα βαμπίρ θα βρει περισσότερα κοινά με το γιο της και η σχέση τους ίσως εξελιχθεί σε κάτι πολύ καλύτερο και πολύπλοκο.

Το «American Horror Story : Hotel» μάλλον θα πρέπει να σταματήσει να στηρίζεται στο shock value του, στο πόσο σεξ και στα πόσα ναρκωτικά θα μας δείξει και να εμπλουτίσει λίγο την πλοκή του κι ένα πολύ ζουμερό στοιχείο της- τον serial killer φυσικά που σκοτώνει ανθρώπους, ζευγάρια και ολόκληρες εταιρίες βασισμένος στις 10 Εντολές.

Μαρίνα Βερλέκη

Η Μαρίνα είναι ένας αποτυχημένος κλώνος stormtrooper, επομένως περιορίζεται στο να γράφει και να σχολιάζει συνεχώς. Αλλά κατά βάθος θα ήθελε να είναι το σκισμένο all-star του Mark Renton.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*