Η εικονική πραγματικότητα και το μέλλον του animation

Ο διάσημος σχεδιαστής της Disney Glen Keane σχεδιάζει με τα χέρια σε τρεις διαστάσεις

Ένα νέο εργαλείο έχει κάνει την εμφάνιση του στον κόσμο του animation. Η εικονική πραγματικότητα προσφέρει ένα νέο τρόπο σχεδιασμού για τους δημιουργούς που δεν θέλουν να περιορίζονται στις δύο διαστάσεις που τους προσφέρει το χαρτί.

Ο διάσημος σχεδιαστής της Disney, Glen Keane που είναι υπεύθυνος για ταινίες όπως Η Μικρή Γοργόνα, το Αλαντίν και η Πεντάμορφη και το Τέρας μας εξηγεί στο παρακάτω βίντεο πως αυτή η τεχνική σχειασμού μπορεί να βοηθήσεις τους δημιουργούς και να φέρει μια νέα επανάσταση στον τρόπο που απεικονίζονται οι ιστορίες ή ακόμα και στον τρόπο που γράφονται.

«Βάζοντας τα γυαλιά της εικονικής πραγματικότητας, μπαίνω μέσα στο χαρτί και αρχίζω να σχεδιάζω» λέει ο 61χρονος δημιουργός στο προωθητικό βιντεάκι του φεστιβάλ Future of StoryTelling .

Το να βλέπει κανείς τον Keane να σχεδιάζει δείχνει τουλάχιστον εντυπωσιακό και όπως λέει και ο ίδιος οι καλλιτέχνες ψάχνουν συνεχώς νέους τρόπους να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία για να εμπλουτίσουν τις δημιουργίες τους. «Η πόρτα της φαντασίας γίνεται λίγο μεγαλύτερη. Οι άκρες του χαρτιού δεν υπάρχουν πια. Δεν είναι πλέον επίπεδο σχέδιο, είναι σχεδόν γλυπτό.»

Δημήτρης Ασπρολούπος

Αγαπώ τον Χίτσκοκ, τον Φιντσερ, τον Χάνεκε, τον αγγλικό ρεαλισμό και το σκανδιναβικό σινεμά αλλά παράλληλα έχω και ένα soft spot για τον Γουές Αντερσον.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*