Μειωμένες τιμές και αύξηση των δωρεάν εισιτήριων σε ανέργους στις Νύχτες Πρεμιέρας

...

Γράφει ο Χρήστος Μπακατσέλος

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας Cosmote, σε πείσμα των καιρών και της κρίσης που αυξάνει την κατήφεια και την ανασφάλεια, το Φεστιβάλ της Αθήνας, προτάσσει τον πολιτισμό ως γιορτή ελπίδας μειώνοντας την τιμή των εισιτηρίων και αυξάνοντας τα δωρεάν εισιτήρια σε ανέργους.

2.000 δωρεάν εισιτήρια σε ανέργους, καθώς επίσης και μια σημαντική μείωση στις τιμές των εισιτηρίων (από 4 μέχρι 6 ευρώ) θα προσφέρει φέτος στην 18η διοργάνωσή του (19-30 Σεπτεμβρίου) το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας Cosmote προκειμένου να δώσει τη δυνατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να ξεχάσουν τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους, παρακολουθώντας εμπνευσμένες κινηματογραφικές δημιουργίες απ’ όλο τον κόσμο.

Έτσι, εκτός από τη διατήρηση των πρωινών προβολών με το μειωμένο εισιτήριο των 4 ευρώ (3η συνεχόμενη χρονιά) και τη διατήρηση των βραδινών προβολών στην τιμή των 6 ευρώ (για 8η συνεχή χρονιά), το φεστιβάλ προχωράει σε περαιτέρω μείωση της τιμής του εισιτηρίου της πρώτης απογευματινής προβολής – σε κάθε κινηματογραφική αίθουσα -, στα 5 ευρώ! Παράλληλα, θέλοντας να δώσει μια οικονομική ανάσα στους άμεσα πληγέντες της οικονομικής κρίσης, μοιράζει συνολικά 2.000 εισιτήρια σε κατόχους κάρτας ανεργίας ΟΑΕΔ για ταινίες που θα προβληθούν στο πλαίσιο της διοργάνωσης Νύχτες Πρεμιέρας Cosmote.

Τα εισιτήρια αυτά θα κατανεμηθούν ως εξής:

150 δωρεάν διαπιστεύσεις ανέργων. Οι διαπιστεύσεις αυτές, θα έχουν τη μορφή των κανονικών δημοσιογραφικών διαπιστεύσεων και θ’ αντιστοιχούν σε 5 δωρεάν εισιτήρια για ταινίες της αρεσκείας του δικαιούχου. Αιτήσεις θα γίνονται στο γραφείο τύπου του φεστιβάλ με την επίδειξη της – επικυρωμένης και εν ισχύ – κάρτα ανεργίας και της αστυνομικής ταυτότητας, τις ημέρες Δευτέρα 10, Τρίτη 11, Πέμπτη 13 και Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου. Φυσικά, για την αίτηση αυτή θα πρέπει όλοι οι ενδιαφερόμενοι να έχουν μαζί τους μια φωτογραφία αστυνομικής ταυτότητας. Προσοχή: Οι πρώτοι 150 που θα κάνουν την αίτηση θα είναι και αυτοί που θα λάβουν τη συγκεκριμένη διαπίστευση.

Για εκείνους που δεν θα προλάβουν να διαπιστευθούν ωστόσο, το φεστιβάλ θα μοιράσει:

1250 ειδικές δωρεάν προσκλήσεις. Οι Νύχτες Πρεμιέρας Cosmote θα διαθέτουν καθημερινά και για 10 ημέρες, 125 προσκλήσεις, οι οποίες θα εξασφαλίζουν στους δικαιούχους δωρεάν είσοδο. Οι προσκλήσεις (125 καθημερινά) θα διατίθενται από τις 19 Σεπτεμβρίου και κάθε μέρα, δωρεάν, από το Γραφείο Τύπου του φεστιβάλ. Προσοχή: Η κάθε πρόσκληση θα αντιστοιχεί σε ένα δωρεάν εισιτήριο για μια προβολή της επόμενης μέρας και θα δίνεται, από το γραφείο τύπου, την προηγούμενη μέρα.

Το Γραφείου Τύπου του φεστιβάλ θα λειτουργεί στον πρώτο όροφο του βιβλιοπωλείου Ιανός (Σταδίου 24), καθημερινές από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 18:00 το απόγευμα.

Εκτός αυτού, θα κυκλοφορήσουν κάρτες διαρκείας των 10 και 25 προβολών και φέτος, για δεύτερη χρονιά, θα διατεθούν και κάρτες των 20 προβολών, πάντα με την σταθερή έκπτωση της τάξης του 50% ανά προβολή.

To Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας Cosmote θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 19 ως 30 Σεπτεμβρίου στους κινηματογράφους Odeon Όπερα 1 & 2 (Ακαδημίας 57), Δαναός 1 & 2 (Λ. Κηφισίας 109) και Ιντεάλ (Πανεπιστημίου 46), περιλαμβάνοντας από πολυαναμενόμενες πρεμιέρες και σπάνια μουσικά ντοκιμαντέρ, μέχρι θεματικά αφιερώματα και σπάνια κινηματογραφικά αριστουργήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*